Hindi Dolmasi

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
1538.jpg

Malzemeler : 1 adet hindi, 1 çay bardağı sıvı yağ, 5-6 diş sarımsak, 3-4 adet soğan, 2 adet limon, 2 adet kesme şeker, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kekik.

Pişirme Süresi : 2,5 Saat
Malzemeler : 1 adet hindi, 1 çay bardağı sıvı yağ, 5-6 diş sarımsak, 3-4 adet soğan, 2 adet limon, 2 adet kesme şeker, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kekik.
Yapılışı :Temizlenmiş hindiyi yıkayıp iyice süzülmesini bekleyin. Blender’dan geçirdiğiniz soğanları ve dövülmüş sarımsakları limon suyu, salça, tuz, karabiber, şeker ve kekik ile karıştırın. Bu sosu süzüp geri kalanını sıvı yağ ile karıştırın. Hindinin içini ve dışını bu karışım ile iyice ovduktan sonra poşete koyup bir gece buzdolabında bekletin. Sosun geri kalan kısmını saklayınız. Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. Kalan sos ile hindiyi soslayıp tepsiye koyunuz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin.

İç pilav
Malzemeler :
2 su bardağı pirinç, 125 gram tereyağı, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık ,1 adet soğan, 200 gr kuzu ciğeri, 3 su bardağı et suyu, karabiber, tuz, kuş üzümü.

Yapılışı :
Pirinç önceden ayıklanıp 20 dk. kadar ılık suda bekletilir. Tereyağ eritilir. Dolmalık fıstıklar içine atılır ve kızarıncaya kadar kavrulur. Daha sonra soğan ile ciğer ilave edilir. Soğanlar pembeleşinceye kadar hepsi birlikte kavrulur. Pirinç ilave edilir ve hepsi karıştırılır. Su, kuş üzümü, karabiber ve tuz eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan pilav hindinin içine doldurulur. Hindinin bacakları alüminyum folyo ile birleştirilir. 180 derecelik fırında 10 -15 dakika kadar kızartılır. Daha sonra servise hazırdır.

alintidir
 
G

guzelcem

Misafir
Ellerine sağlık canısı.... Bundan 17 gün öncesi hindi yedim yemez olaydım:( vitamin zehirlenmesi oldu hindiden:sim3: ucuz atlatdım:lala: bir daha asla hindi yokkk:cikolata:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Aaa geçmiş olsun bir daha olmaz inşallah...

Güzel kızarmış ama ben tavuğuda hindiyide bütün görünce bir garip oluyorum ya birde pilav dolduruyorlar ya hep aklıma garibim hiç aklına gelirmiydi acaba garnitürlerle servis edileceğini diye geliyor :dertli:
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
Ellerine sağlık canısı.... Bundan 17 gün öncesi hindi yedim yemez olaydım:( vitamin zehirlenmesi oldu hindiden:sim3: ucuz atlatdım:lala: bir daha asla hindi yokkk:cikolata:

gecmis olsun canim ben bu tarifi tavuklu yapicam hindi banada kuru geliyor:cikolata:
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
Aaa geçmiş olsun bir daha olmaz inşallah...

Güzel kızarmış ama ben tavuğuda hindiyide bütün görünce bir garip oluyorum ya birde pilav dolduruyorlar ya hep aklıma garibim hiç aklına gelirmiydi acaba garnitürlerle servis edileceğini diye geliyor :dertli:

oyyy oyyy neler de geliyor aklina benim oglumda bütün tavugu görünce bu önce yasiyormuydu diyor:ayk:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
oyyy oyyy neler de geliyor aklina benim oglumda bütün tavugu görünce bu önce yasiyormuydu diyor:ayk:


O bana kurban bayramından kaldı küçükken oynar ot falan verirdik ya kurbanlıklara sonra bir bakardım kayık tabakla servis edilirdi çok fenama giderdi küçükken :zonk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst