Ateşten atlanıyordu bedenimdeki bütün hastalıklar olumsuzluklar kötülükler gitsin falan deniyordu. Sanırım bir tur dönüp söylüyorsun atlıyorsun sonra bir tur daha dön söyle atla bunu 3 kere yapıyorsun. Bir programda da yanaklara allık sürülür çünkü sağlıklı görünmenin sembolu al yanaklardır dendi. Bal yeniyormuş tatlı dilli olunsun diye. Bereket olsun diye o gün sadece unlu buğdaylı arpalı vs yemekler yenilirmiş hatta tahıl bulunan kavanozların kapağı açık bırakılır bereketlensin diye dendi. Başka neler var acabaSabah kalkınca ilk tuttuğun demir olsun derler demir gibi sağlam olayım diye birde süt için denir başka ne vardı acaba düşüneyim
Bide tuz olayı varmiş bacım ayakkabına serpince çok gezilirmiş evin paspasına serpilince hayırlı insanlar girermiş cüzdana serpince bereketlenirmiş yatagın altına serpince evinde huzur olurmus bugün okudum bendeAteşten atlanıyordu bedenimdeki bütün hastalıklar olumsuzluklar kötülükler gitsin falan deniyordu. Sanırım bir tur dönüp söylüyorsun atlıyorsun sonra bir tur daha dön söyle atla bunu 3 kere yapıyorsun. Bir programda da yanaklara allık sürülür çünkü sağlıklı görünmenin sembolu al yanaklardır dendi. Bal yeniyormuş tatlı dilli olunsun diye. Bereket olsun diye o gün sadece unlu buğdaylı arpalı vs yemekler yenilirmiş hatta tahıl bulunan kavanozların kapağı açık bırakılır bereketlensin diye dendi. Başka neler var acabaHe! Cüzdanlara para konur açık bırakılır çoğalsın diye

bugün hep daha üstü resimler çizmiş millet uçak falan az gülmedim 
Uçak mıNiyet edip katladım toprağa gömdümdebugün hep daha üstü resimler çizmiş millet uçak falan az gülmedim
Tarçın kaynattım ev&araba için
Kapı eşiğine tuz serptim
Tuza anahtar soktum
Saç telimi camdan dışarı attım
Cüzdanı açık bıraktım
(Bunlar senin attıgın şeylerdi)
Uçak mıo zaman sürekli seyahat edecek o kişi
Yarın sabah uyandığınızda ilk demir bir şey tutup 3kere demir gibi olayım diyorsun süt yudumluyorsun ateşten atlama olayı var ama tealight üzerinden atlanabilir yangın çıkmasın
bir debütün sene ağzının tadı yerinde olsun diye bal yenirmiş aklında olsun koyu renk giyilmezmiş evde büyük temizliğe kalkışılmazmış bereket için bir tabağa bakliyatlardan konurmuş programda dinlediydim başka ne demişlerdi acaba
evet uçak benim niye aklıma gelemdi bilmem akşam gördüm valiz bari çizeydim yazın bi tatile giderdim
Hıdırellez ateşinden atlamanın temel inanışları ve amaçları şunlardır:evet uçak benim niye aklıma gelemdi bilmem akşam gördüm valiz bari çizeydim yazın bi tatile giderdim
Ateşten atlayınca noliyor
@bitter_im Bir şey diyeceğim sen buna bu bizim evimiz bu bizim arabamız bu bizim arsamız yazsana bir de evi istediğin tarihi falan yaz. Şimdi sohbet programı dinliyorum da anlaşılır yapın ev istiyorsun da ne zaman istiyorsun bu 6 ay sonra da olur 20 yıl sonra da olur tarih belirtin dedi. En tez vakitte de denebilirmişNiyet edip katladım toprağa gömdümdebugün hep daha üstü resimler çizmiş millet uçak falan az gülmedim
Tarçın kaynattım ev&araba için
Kapı eşiğine tuz serptim
Tuza anahtar soktum
Saç telimi camdan dışarı attım
Cüzdanı açık bıraktım
(Bunlar senin attıgın şeylerdi)
Tama ben ozaman mum yakar atlarım minik mum olurmuHıdırellez ateşinden atlamanın temel inanışları ve amaçları şunlardır:
Arınma ve Şifa: Ateşin, geçen yılın yorgunluğunu, hastalıklarını ve olumsuzluklarını aldığına, kişiyi "arındırdığına" inanılır.
Nazardan Korunma: Ateşten atlayanların o yıl nazardan ve kötülüklerden korunacağı inancı yaygındır.
Bolluk ve Bereket: Ateş, doğanın uyanışını, ısınmasını ve aydınlığı temsil eder; bu ritüel bereketi artırmak için yapılır.
Yenilenme: Yeni bir başlangıç (bahar) öncesinde fiziksel ve ruhsal olarak tazelenmeyi simgeler.
ateşin büyüklügü farkediyormu bacım 
Ee ben bu kağıdı gömdüm bile@bitter_im Bir şey diyeceğim sen buna bu bizim evimiz bu bizim arabamız bu bizim arsamız yazsana bir de evi istediğin tarihi falan yaz. Şimdi sohbet programı dinliyorum da anlaşılır yapın ev istiyorsun da ne zaman istiyorsun bu 6 ay sonra da olur 20 yıl sonra da olur tarih belirtin dedi. En tez vakitte de denebilirmiş
ama niyetim tez vakittey diye etmiştim yenisinidr yaparız olmuyormu
bi kerelik değil inşallah
dur ben bu gece 1 top a4 kağıdına herşeyi çizeyim genişte bi arsaya gömerim anca alır 
Yok fark etmez ama 3 kez atlanıyor her seferinde atlayıp başa dönüp yine aynı yerden atlıyorsunTama ben ozaman mum yakar atlarım minik mum olurmuateşin büyüklügü farkediyormu bacım