Hıdırellez Nedir? Neler Yapılır? (6 Mayıs)

felisity

Daimi Üye
Tepki
1.778
Ben 2 yıl önce dileklerimi yazdım gül ağacının köküne yakın bir yere gömdüm ve işaret koydum sabahta almak için gittim işaretim duruyordu bozulmamıştı ama kağıdı bulamadım yoktu etrafına heryere baktım yoktu. Ve dileklerim oldu çok şükür. Dün gece yine aynı şeyi yaptım kağıdımı buldum. Akan suya atmam gerekiyomuş öyle yapıcam bakalım hayırlısı inşallah bu seferde dileklerim kabul olur.

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
87.516
Sabah kalkınca ilk tuttuğun demir olsun derler demir gibi sağlam olayım diye birde süt için denir başka ne vardı acaba düşüneyim
Ateşten atlanıyordu bedenimdeki bütün hastalıklar olumsuzluklar kötülükler gitsin falan deniyordu. Sanırım bir tur dönüp söylüyorsun atlıyorsun sonra bir tur daha dön söyle atla bunu 3 kere yapıyorsun. Bir programda da yanaklara allık sürülür çünkü sağlıklı görünmenin sembolu al yanaklardır dendi. Bal yeniyormuş tatlı dilli olunsun diye. Bereket olsun diye o gün sadece unlu buğdaylı arpalı vs yemekler yenilirmiş hatta tahıl bulunan kavanozların kapağı açık bırakılır bereketlensin diye dendi. Başka neler var acaba :düsün: He! Cüzdanlara para konur açık bırakılır çoğalsın diye

bitter_im

Kılıç Arslan
Site Yazarı
Tepki
83.054
Ateşten atlanıyordu bedenimdeki bütün hastalıklar olumsuzluklar kötülükler gitsin falan deniyordu. Sanırım bir tur dönüp söylüyorsun atlıyorsun sonra bir tur daha dön söyle atla bunu 3 kere yapıyorsun. Bir programda da yanaklara allık sürülür çünkü sağlıklı görünmenin sembolu al yanaklardır dendi. Bal yeniyormuş tatlı dilli olunsun diye. Bereket olsun diye o gün sadece unlu buğdaylı arpalı vs yemekler yenilirmiş hatta tahıl bulunan kavanozların kapağı açık bırakılır bereketlensin diye dendi. Başka neler var acaba :düsün: He! Cüzdanlara para konur açık bırakılır çoğalsın diye
Bide tuz olayı varmiş bacım ayakkabına serpince çok gezilirmiş evin paspasına serpilince hayırlı insanlar girermiş cüzdana serpince bereketlenirmiş yatagın altına serpince evinde huzur olurmus bugün okudum bende :tatlim:
Süt olayını bende duymuştımda ritüeli nasıl oluyor bilmiyorum :D

bitter_im

Kılıç Arslan
Site Yazarı
Tepki
83.054
IMG_0447.jpeg

bitter_im

Kılıç Arslan
Site Yazarı
Tepki
83.054
Niyet edip katladım toprağa gömdümde haha bugün hep daha üstü resimler çizmiş millet uçak falan az gülmedim haha
Tarçın kaynattım ev&araba için
Kapı eşiğine tuz serptim
Tuza anahtar soktum
Saç telimi camdan dışarı attım
Cüzdanı açık bıraktım :D

(Bunlar senin attıgın şeylerdi)

Ekli dosyalar

• IMG_2763.jpeg
    4,4 MB · Görüntüleme: 16

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
87.516
Niyet edip katladım toprağa gömdümde haha bugün hep daha üstü resimler çizmiş millet uçak falan az gülmedim haha
Kapı eşiğine tuz serptim
Tuza anahtar soktum

Uçak mı :D o zaman sürekli seyahat edecek o kişi :vecihi: Yarın sabah uyandığınızda ilk demir bir şey tutup 3kere demir gibi olayım diyorsun süt yudumluyorsun ateşten atlama olayı var ama tealight üzerinden atlanabilir yangın çıkmasın :cokkomik: bir debütün sene ağzının tadı yerinde olsun diye bal yenirmiş aklında olsun koyu renk giyilmezmiş evde büyük temizliğe kalkışılmazmış bereket için bir tabağa bakliyatlardan konurmuş programda dinlediydim başka ne demişlerdi acaba :düsün:

bitter_im

Kılıç Arslan
Site Yazarı
Tepki
83.054
Uçak mı :D o zaman sürekli seyahat edecek o kişi :vecihi: Yarın sabah uyandığınızda ilk demir bir şey tutup 3kere demir gibi olayım diyorsun süt yudumluyorsun ateşten atlama olayı var ama tealight üzerinden atlanabilir yangın çıkmasın :cokkomik: bir debütün sene ağzının tadı yerinde olsun diye bal yenirmiş aklında olsun koyu renk giyilmezmiş evde büyük temizliğe kalkışılmazmış bereket için bir tabağa bakliyatlardan konurmuş programda dinlediydim başka ne demişlerdi acaba :düsün:
haha evet uçak benim niye aklıma gelemdi bilmem akşam gördüm valiz bari çizeydim yazın bi tatile giderdim haha
Ateşten atlayınca noliyor

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
87.516
haha evet uçak benim niye aklıma gelemdi bilmem akşam gördüm valiz bari çizeydim yazın bi tatile giderdim haha
Ateşten atlayınca noliyor
Hıdırellez ateşinden atlamanın temel inanışları ve amaçları şunlardır:
Arınma ve Şifa: Ateşin, geçen yılın yorgunluğunu, hastalıklarını ve olumsuzluklarını aldığına, kişiyi "arındırdığına" inanılır.
Nazardan Korunma: Ateşten atlayanların o yıl nazardan ve kötülüklerden korunacağı inancı yaygındır.
Bolluk ve Bereket: Ateş, doğanın uyanışını, ısınmasını ve aydınlığı temsil eder; bu ritüel bereketi artırmak için yapılır.
Yenilenme: Yeni bir başlangıç (bahar) öncesinde fiziksel ve ruhsal olarak tazelenmeyi simgeler.

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
87.516
Kapı eşiğine tuz serptim
Tuza anahtar soktum

@bitter_im Bir şey diyeceğim sen buna bu bizim evimiz bu bizim arabamız bu bizim arsamız yazsana bir de evi istediğin tarihi falan yaz. Şimdi sohbet programı dinliyorum da anlaşılır yapın ev istiyorsun da ne zaman istiyorsun bu 6 ay sonra da olur 20 yıl sonra da olur tarih belirtin dedi. En tez vakitte de denebilirmiş

bitter_im

Kılıç Arslan
Site Yazarı
Tepki
83.054
Hıdırellez ateşinden atlamanın temel inanışları ve amaçları şunlardır:
Arınma ve Şifa: Ateşin, geçen yılın yorgunluğunu, hastalıklarını ve olumsuzluklarını aldığına, kişiyi "arındırdığına" inanılır.
Nazardan Korunma: Ateşten atlayanların o yıl nazardan ve kötülüklerden korunacağı inancı yaygındır.
Bolluk ve Bereket: Ateş, doğanın uyanışını, ısınmasını ve aydınlığı temsil eder; bu ritüel bereketi artırmak için yapılır.
Yenilenme: Yeni bir başlangıç (bahar) öncesinde fiziksel ve ruhsal olarak tazelenmeyi simgeler.
Tama ben ozaman mum yakar atlarım minik mum olurmu haha ateşin büyüklügü farkediyormu bacım haha

bitter_im

Kılıç Arslan
Site Yazarı
Tepki
83.054
@bitter_im Bir şey diyeceğim sen buna bu bizim evimiz bu bizim arabamız bu bizim arsamız yazsana bir de evi istediğin tarihi falan yaz. Şimdi sohbet programı dinliyorum da anlaşılır yapın ev istiyorsun da ne zaman istiyorsun bu 6 ay sonra da olur 20 yıl sonra da olur tarih belirtin dedi. En tez vakitte de denebilirmiş
Ee ben bu kağıdı gömdüm bile haha ama niyetim tez vakittey diye etmiştim yenisinidr yaparız olmuyormu haha bi kerelik değil inşallah haha dur ben bu gece 1 top a4 kağıdına herşeyi çizeyim genişte bi arsaya gömerim anca alır haha

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar