Her Zaman Bakımlı Ayaklar!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
attachment.php


Açık Ayakkabı

Yaz mevsiminde sıklıkla açık ayakkabıları tercih ederiz. Görüntüsüyle beğeni toplayan açık ayakkabılar; yolda yürürken ayak parmaklarınızın tozlanmasına ve bakımsız görünmesine neden olabilir.

Her zaman temiz ve bakımlı görünen ayaklara sahip olmak için çantanızda ıslak mendil ya da küçük bir kutuda vazelin taşıyın. Ayaklarınız tozlandığında ya da görüntüsü sizi rahatsız ettiğinde ayaklarınızı kolayca temizleyebilir, kendinize olan güveninizi tamamlayabilirsiniz.

Tırnak Kırılması

Vitamin eksikliği, kalitesiz oje kullanmak ya da çeşitli tırnak hastalıklarına bağlı olarak tırnaklarınız uçlarından ya da kenarlarından kırılabilir. Kırılan tırnaklar dokunduğunuz her yere sürtünüp psikolojik olarak rahatsız ederken, görüntünüzde olumsuz bir etkiye neden olur.

Tırnak kırılmasını temelden çözmek için mantar gibi tırnak hastalıkları ya da vitamin eksikliği gibi sorunlar için doktorunuzla görüşüp medikal tedavi uygulayabilirsiniz.

Kozmetik ürünlerden kaynaklanan tırnak kırılması yaşıyorsanız; tırnaklarınızı güçlendirmek ve yeniden canlanmasını sağlamak için bitkisel uygulamalar tercih edebilirsiniz. Tırnaklarınızın daha çabuk uzaması ve daha dayanıklı olması için çam terebentin esansı kullanabilirsiniz. Haftada bir kez tırnaklarınızda oje yokken kulak temizleme çubuğu yardımıyla tırnaklarınıza ve diplerine çam terebentin esansını masaj yaparak yedirin. Yaklaşık 15 dakika bekleyip ılık su ve sabunla ellerinizle yıkayın. Cilt türünüze uygun yoğun nemlendirme içeren krem sürün.

Ev dışındayken tırnağınız kırıldıysa hemen uygulayabileceğiniz üç yöntem vardır: kesmek, törpülemek ya da tırnak yapıştırıcısıyla yapıştırmak… Çantanızda törpü özelliği bulunan küçük bir tırnak makası taşımak zor durumlar için kurtarıcınız olacaktır.

Bakımsız Tırnaklar

Gün boyunca ayakkabı içinde kalan tırnaklar canlılığını ve güçlülüğünü yitirebilir. Yoğunluk, ekonomik yetersiz gibi nedenlerle düzenli olarak pedikür yaptırma fırsatı bulamayabilirsiniz. Evinizde tırnaklarınıza hızlı ve acil bakım yapmak için pamuklu bir bezle tırnaklarınızı ovun. Pamuklu bez; tırnaklarınızın yeni cilalanmış gibi parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

Kozmetik ya da bitkisel ürün satışı yapan mağazalardan uygun fiyata satın alabileceğiniz ölü deri temizleyici yağlar; yeni pedikür yapılmış bir görüntü kazandıracaktır. Ölü derici temizleyici yağ uygulamadan önce ayaklarınızı ılık su ve sıvı sabun bulunan kovanın içinde yaklaşık 20 dakika bekletin. Tırnak deriniz yumuşadığında gerçek lifle ovun. Ayaklarınızı durulayıp kuruladıktan sonra tırnak etrafına ölü deri giderici yağı kulak temizleme çubuğu yardımıyla sürün. Bu pratik ve ekonomik yöntemi haftada 1 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Alıntıdır.
 

Ekli dosyalar

  • C2C319595D028EDFFBC38228BB0EB.jpg
    C2C319595D028EDFFBC38228BB0EB.jpg
    7,8 KB · Görüntüleme: 62

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst