Her renk ruj ayrı bir stil gerektirir

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Her renk ruj, ayrı bir stil gerektirir!


rujljlar292.jpg

Ruj, makyaj malzemeleri arasında en dişi olanı. Hele ki kırmızı, mercan ve pembe olursa... İyi bir etki için kullanacağınız ruj rengine göre, ne giyeceğinizi belirlemelisiniz.
Sezon makyaj trendlerini takip ediyorsanız, şık ve flaş renkleri sürmekten çekinmemeniz gerektiğini de biliyorsunuzdur. Profesyonel uzmanlardan aldığımız öneriler doğrultusunda, işte hazırladığımız mini rehber: "Ruj renginize göre doğru tarzda giyinin".



bej.jpg

Elegan bir görünüm için: Bej

Modası hiçbir zaman geçmez, ama her zaman elegan bir renktir. Bu yüzden makyaj çantasının olmazsa olmaz ürünlerinden sayılır. Bej rujun üzerine ince bir parlatıcı uygulamak pratik ve hoş bir fikir.
Kıyafet: Kahverengi, bej, camel ya da kırmızı giysiler giydiğinizde mükemmel bir görünüm verir. Natürel ve klas bir hava katar!
Makyaj: Bej rengi bir ruj sürdüğünüzde yoğunluğu gözlere vermelisiniz. Siyah eye-liner ya da kahverengi kalem ile gözlerinizi belirginleştirin. ‘Nude’ bir makyaj etkileyici olacaktır.
Öneri: Rujdan önce, dudaklarınızın etrafına fondöten uygulayın. Böylelikle ağız formunuz ortaya çıkar. Kontur yapmak için, rujunuzun renginden daha koyu bir renk dudak kalemi kullanabilirsiniz; dudaklar daha dolgun görünecektir.

Color Riche Sérum anti-âge, L’Oréal Paris (Teinte n°305)


fusya.jpg

Klasik bir görünüm için: Fuşya

Günün her zsatinde her ortamda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir ruj rengidir. Kendini uzaktan farkettirir.
Kıyafet: Giyeceğiniz en klasik ceket, elbise vb. parçalarınıza fuşya bir rujla hoşluk katmanız mümkün. Gri ceket, mavi kazak, siyah elbise... Soğuk renklerdeki kıyafetlerle çok uyumludur.
Makyaj: Hafif bir renk olduğundan, gözlere vurgu yapmanızda fayda var. Gzölerde biraz siyah eye-liner, biraz da gri far kullanmanız aleyhinize olacaktır.
Öneri: Kullandığınız fuşya rujun bir ton koyusu renginde dudaklara kalemle kontur çekmeniz sizi daha hoş gösterecektir. Rujunuzla aynı renk bir allık kullanmayı da ihmal etmeyin. Hatta hafif rujunuza dokunduğunuz parmak ucunuzla yanaklarınıza da küçük bir daire yapın.

Rouge Dior (Rouge Blossom – 644)


kirmizi.jpg

Şık bir görünüm için: Kırmızı

Çok şık görünmek istiyorsanız, kesinlikle kıpkırmızı bir ruj kullanın. Ama göz makjajını asla belirgin yapmamalısınız. Hafif yapmanız gerekli. Çok ince dudaklarınız varsa, kırmızı kullanmaktan kaçınmak da fayda var.
Kıyafet: Siyah bir kıyafetle koyu kırmızı bir ruj çok uygundur. Elbise, etek-ceket takım ya da pantolan-ceket takımlar tercih etmelisiniz. Klas bir hava yaratmanın yolu da toplu saç ve kısa saç ile kullanmaktır.
Akşam bir davette ise, cesur bir dekolte ile kırmızı dudaklarınız daha i görünür!
Makyaj: Koyu kırmızı bir ruj sürecekseniz, yoğun göz makyajından kaçının. Bakışlarınızı belirginleştirmek için siyah bir maskara uygulamanız yeterli. Porselen bir tende kırmızı ruj kendini daha fazla göstereceği için, fondöten ve pudradan yardım alın.
Öneri: Gündüz koyu kırmızı ruj mümkün olduğunca kullanmayın ya da sürdükten sonra bir selpak yardımıyla fazlasını alın ve üzerine bir kat ince bir parlatıcı sürün.
Ama akşam için kırmızı ruj sürerken yanlara hiç taşırmamaya dikkat edin. Taşırdığınız noktayı temizlemek için, makyaj çıkartıcı bir solüsyonu hafifçe kulak temizleme çubuğuna batırıp iyice silin.

Rouge Prodige, Clarins (120 Fushion Red)


mercan.jpg

Trendy bir görünüm için: Mercan

Kırmızı ve oranj arası bir renk olan mercan, bu sezon gerçekten pek tutuldu. Gün içinde kullanımı da uygun; sadece trendy bir görünüm sergilemek için kıyafete dikkat etmek gerekiyor.
Kıyafet: Bej, krem ya da kahverengi bir kıyafet mercan rengi ruj ile çok uyumlu olur.
Bu sezonun as renklerinden ‘camel’ ile de kullanabilirsiniz. Camel bir ceket, kahverengi bir pantolon ve mercan rengi ruj ile modanın cazibesine korkusuzca kendinizi kaptırabilirsiniz.
Makyaj: Siyah bir eye-liner, siyah maskara ya da kahve tonlarında bir göz makyajı mükemmel bir seçim olur.
Öneri: Hafif bir görünüm istiyorsanız, ruju sürdükten sonra bir mendil yardımıyla rujun fazlasını alın. Dikkat çekici olsun diyorsanız da mendil ile fazlalığı aldıktan sonra bir kat daha ruj uygulayın. Ruj, daha uzun süre kalacaktır.

Colorburst, Revlon (Coral n°080)


murdum.jpg

Ultra feminen bir görünüm için: Mürdüm

Çok koyu bir renk olsa da, mürdüm ruj iyi sürüldüğü takdirde her dudağa yakışır.
Ne stilde giyinirseniz giyinin, bu ruj sizi taşır. Yeter ki üzerinizdeki bir aksesuarınız aynı renkte olsun!
Kıyafet: Gündüz jean, kahverengi yün bir süeter; gece ise siyah, bej, gri bir elbise bu renk ruja eşlik edecek en güzel parçalardır. Ama bere, şal ya da bir takınız mürdüm olsun yeter!
Makyaj: Bu renk, yeşil gözler ile etkileyicidir. Krem ya da bej renk farla, mürdüm dudaklar çok hoş olur!
Öneri: Daha da şık bir imaj için, rujunuzun renginde bir ojeyle, tırnaklarınızı renklendirin.

Sweet Kiss Naturel, Bourjois (05 Prune Caresse)


pembe.jpg

Retro bir görünüm için: Pembe

Dişilikle özdeş pembe tüm dudaklara uygulanabilir. Eğer pembe sürmeye cesaretiniz yoksa, hiç çekinmeyin çünkü şu sralar pek bir moda...
Kıyafet: Simsiyah ya da gri giyindiğinizde pembe rujun gücünü aynada daha çok hissedeceksiniz. Flaş renklerle retro stili denemekten korkmayın. Mesela mavi ile pembe çok uyumludur. Pembe fular gibi bir aksesuar da rujunuzu destekler.
Makyaj: Canlı pembe dudaklar ile belirgin göz makyajına hiç gerek yok. Açık kahve bir far yeterli.
Öneri: Sofistike bir stil için, pembe ruju parmağınızla ufak vuruşlarla dudağınıza sürmeyi deneyin. Belirgin olmayan ama doğal bir hava verecektir.

Rouge Parfait, Shiseido (PK331 Divine)


loreal20claudia20schiffer.jpg


Alıntıdır.:ayna:

 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
attachment.php



benim cogunlukla kullandigim ruj budur,,,ustune tanimam,,kendime cok yakistiririm,,,ya bu rengi yada sadece parlatici surerim,,,baska renk kullanmam,,,
 

Ekli dosyalar

  • 3779153139958c78cd2eo.jpg
    3779153139958c78cd2eo.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 57

Eileithhyia

Daimi Üye
Katılım
28 Mart 2011
Mesajlar
570
Tepki
523
Puan
93
Yaş
38
Konum
Aydın
Mürdüm ve kırmızı kullanırım hep:nanik: Paylaşım için teşekkürler, önemli ipuçları edindim:)
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bende yakisina sürerim. :eek:
Günlük tercihim parlatici,kahve yada pembe tonlari. :cicikadin:
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
uçuk pembe tonlarını severim ara ara kırmızı sürerim parlatıcılı ama tercihim genelde kahve tonları şu anda dudağımda camel ****lik kahve var:D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst