Her gün ılık suyla yıkanan bebek rahat uyuyor

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.536
Puan
113
Konum
İstanbul
peygamberimizden_anne_babalara_mujde13443181270_h911930.jpg


Her gün ılık suyla yıkanan bebek rahat uyuyor

Yeni doğan bebeklerin sıcak havalarda hergün ılık su ile yıkanmasının hem uyumalarına hemde büyümelerine katkısı olduğu bildirildi.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, sıcak ve nemli havalarda bebeklerin hergün ılık suyla banyo yapmasının isilik başta olmak üzere bir çok problemi ortadan kaldırdığını vurguladı. Mehmet Kuru, " Ilık banyo bebeği rahatlatıyor. Rahatlayan bebek, rahat uyuyor. Ayrıca banyo bebeğin vücut gelişimi açısından da büyük fayda sağlıyor. Sıcak ve nemli havalarda bebekleri düzenli olarak mutlaka yıkayalım." dedi.

Başhekim Kuru, annelerin, doktor önerisi dışında ilk 6 ay bebeklere anne sütü haricinde başka yiyecek vermemeleri uyarısında bulundu. Anne sütünün çocukların kemik gelişiminin yanı sıra vücudunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Kuru, anne sütünün yeni dünyaya gelen bebekler için dünyada bulunmaz en değerli yiyecek olduğunu ve içinde çocuğun ihtiyacını karşılayacak besin maddelerinin bulunduğunu kaydetti. Kuru, anne sütünün mucizevi ilaç olarak adlandırıldığına dikkati çekti.

Haber7
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
hergun yaptirmaktan korkuyorum hasta edersem diye ama 2 gune bir mutlaka yaptiriyorum banyosunu :huri:
cok seviyo minigim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst