Her derde deva mucize yağ 'Tea Tree Oil'

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Her derde deva mucize yağ 'Tea Tree Oil'

Dr. Yasemin Bradley kozmetik firmalarının yeni gözdesi 'tea tree oil'i anlattı.

attachment.php


Tea tree oil nedir?

Tea tree ağacının yapraklarından elde edilen Avustralya yerlileri aborijinlerin yüzyıllardır ilaç niyetine kullandıkları bir yağ. Açık sarı, neredeyse renksiz, berrak görünümlü bir yağ. Kendine has bir kokusu var. Normalde içtiğimiz çay bitkisiyle karıştırılmamalı, bu bambaşka bir ağaç...

Avustralya yerlileri yaprakları ezip bunları soluyarak öksürük ve soğuk algınlığını tedavi ederlermiş. Ayrıca yaprakları direkt yaraların üzerine de koyarlarmış. Tea tree yapraklarını sıcak suda bekletip soluyarak nefes açmada veya bu seyreltilmiş haliyle cilt hastalıklarında tedavide de kullanırlarmış.

Yağ nasıl elde ediliyor?

1920-30'larda araştırmacı Arthur Penfold tea tree yağının mikroplara karşı aktivitesinden bilimsel olarak bahseden ilk kişi. Bundan sonra ünlenmiş. Artık ticari olarak büyük alanlarda ekiliyor. Yapraklar elle toplanıp buharla distle edilerek yağ çıkartılıyor.

2. Dünya Savaşı sırasında etkili antibiyotiklerin keşfiyle unutulmuş. Ancak 1970'lerde doğala dönüş akımının başlamasıyla yıldızı parlamış.

İçinde ne var?

98'den fazla bileşen içeriyor. Bir yağa tea tree oil denmesi için en az 15 bileşeni içermesi gerekli. Bunun için uluslararası bir standardizasyon da getirlmiş.

Nerelerde kullanılıyor?

Bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı

Akne (sivilce), atlet ayağı, tırnak mantarları, yaralar, enfeksiyonlar.

Kepek, bit, uyuz

Uçuk, pamukçuk, deri lezyonları

Kozmetik amaçlı.

Seyredilmiş hali akvaryumlarda balıkları mantar ve bakteri enfeskiyonlarına karşı korumak için kullanılıyor.

Nasıl kullanılıyor?

Deriye sürülerek.

Bilim ne diyor?

2004'te tea tree yağının bakterileri öldürdüğüne dair test tüpü içersinde bir araştırma yapılmış. Tedavisi zor bakteriyel enfeksiyonlarda işe yaradığı görülmüş.

Amerikan Dermatoloji Akademisi yaptığı araştırmada yüzde 5 tea tree yağı içeren şampuanları kepek tedavisinde başarılı bulmuş.


Dr. Yasemin Bradley-Vatan
 

Ekli dosyalar

  • her_derde_deva_mucize_yag_tea_tree_oil_1.jpg
    her_derde_deva_mucize_yag_tea_tree_oil_1.jpg
    26,3 KB · Görüntüleme: 38

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst