Henüz tanışmayanlarınız için kedi kafeler...

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Henüz tanışmayanlarınız için kedi kafeler...

Japonya'da iş yaşamının stresini atmanın bir yolu kedi kafeleri. Japonlar iş çıkışı bu kafelere gidip hem bir şeyler içiyor hem de kedi seviyor. Ama Japonların bu gözde mekanlarının tadı yürürlüğe girmesi beklenen yeni uygulama yüzünden kaçtı. Uygulamayla birlikte akşam saat 20.00 itibariyle Japonlar o kafelerde artık kedi sevemeyecek. Gerekçe ise hayvan haklarını korumak.


:huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:tam benlik



(CNN TÜRK) --
Bu kafelere giden Japonlar hem içeceklerini yudumluyor hem de birbirinden farklı onlarca kediyle ilgilenip iş yaşamının streslerini üzerlerinden atma fırsatı buluyorlar. Ancak yeni yapılacak bir düzenleme, o rahatlığı şimdiden kaçırmışa benziyor.

Hayvanları Koruma Yasası çerçevesinde 1 Haziran'da yürürlüğe girmesi beklenen düzenlemeyle, akşam 20.00'den sonra kedi ve köpeklerin müşterilerin önüne çıkarılması yasaklanacak.

Yani konu iş ve çalışma olunca, tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de "serbest zaman" ve çalışma saati kısıtlaması söz konusu olmaya başladı.

Yeni düzenlemenin amacı; hayvanların üremesi önündeki engelleri kaldırmak, hayvanları bir anlamda daha fazla korumak. Ancak hem kafe sahipleri ve hem de müşteriler uygulamaya tepkili. Zira akşam 20.00 ile 22.00 arası kafeler için en işlek zaman aralığı.

Müşterilerin çoğunun işten çıkıp kafeye girmesi 20.00'yi buluyor.

Yani yeni uygulamayla, tam kafeye girdikleri saatte kedilerin dinlenmesi gereken zaman başlamış olacak.

Düzenlemeye itiraz edenler bu uygulamanın sadece kendileri için değil, hayvanlar açısından da kötü olduğunu düşünüyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst