Henüz Bitmemiş Bir Başarı Hikayesi

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
mm.jpg


1990 doğumlu, 'ekşi sözlük'ün de dikkatini çekmiş bir köşe yazarı, aynı zamanda lise hayatından itibaren yurtdışında kendini eğitmeye çalışmış gittiği her yerde herkesin ilgisini parlak zekasıyla ve o şen kahkahalarıyla çekmiş biri...

Bahsettiğimiz kişi Meltem Naz Kaşo. Mezun.com'da yazmış olduğu ilk köşe yazısından itibaren bugünkü yazılarına dek gelişimini ispatlarcasına yazdığı cümleleri sizler de ilgiyle takip ediyorsunuz...

Meltem'le İtalya'daki dil eğitimi, henüz başlamadığı üniversite hayatı, hayat pahalılığı, sosyal aktiviteleri ve Amerika'da burs tüyoları ile ilgili keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Merhaba, aslında Mezun.com üyeleri seni yakından tanıyor ama sen bize kendini bir defa daha anlatır mısın?

23 Temmuz 1990 İstanbul doğumluyum. Akademik olarak baktığımızda lisenin ilk yılını Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nde ardından değişim öğrencisi olarak 1 yıl Amerika'da ve döndükten sonra da 2 yılını Birleşik Dünya Koleji'nde geçirdim.

Ondan sonra da boş yıl olarak nitelendirilen bir yıl boyunca İtalyancamı geliştirdim. Bunun dışında İtalyan Kültürü ve Edebiyatı ile ilgili dersler aldım. Şimdi ise Cgicago Üniversitesi'ne başlayacağım, dönem başına daha vaktim olduğu için şimdilik Türkiye'de ailem ve arkadaşlarımla birlikteyim.

En son yazılarından da takip ettiğimiz üzere İtalya'da bir dil kursuna devam ediyordun ve sonra birden Cezayir'de bulduk seni :)
İtalya'da zor bir sınavım vardı; yeterlilik sınavı. Sonrasında annemle birlikte tatil yapmak istemiştik. Malum üniversite başladıktan sonra birbirimize vakit ayırmamız ve benim de tatil yapmam zor olacağı için bu fırsatı değerlendirip bir yerlere kaçmak istedik.

En son tatil planları yaparken güneye, Afrika'ya gitmeyi düşündük. Bu şekilde Tunus ve Tunus'un Cezayir'e sınırı olan bölgelerini gezdik, safari yaptık... Öyle güzel bir deneyimdi.

Geriye dönecek olursak eğitim hayatına küçük yaşlarda yurtdışında devam etmeye başlamıştın. Yurtdışına bu kadar küçük yaştayken ailenden ayrılarak bir eğitime başlamanın nasıl bir etkisi oldu?

Yaşıtlarıma baktığım zaman fark olarak görebiliyorum ki kendi işimi kendim görmem, kendime güvenip, idare edebiliyor olmam kendimi bu konularda yani yalnız başıma ayakta durabilmek bakımından şu anki yetenek ve isteğimi yurtdışında tek başıma yaşamama borçluyum.


İtalya'daki yaşamından bahsedelim biraz da... Dil okuluna devam ettiğin sürede zorlandığın noktalar neler oldu?
Benim için amaç; İngilizce'yi hiçbir şekilde kullanmadan oradaki yabancılarla ve İtalyanlarla İngilizce bilmediğimi söyleyerek İtalyanca konuşarak anlaşmaya çalıştım. Burada yeni bir dile adaptasyon sağlama açısından zorluk olarak görülebilir ama burada kendini zorlamakta bir zevktir aslında... Yeni bir dil öğreniyorsun ve biraz zaman geçtikçe daha çok alışmaya başlıyorsun ve ilk baştaki sıkıntın da azalıyor. Bu açıdan çok zorlandığımı düşünmüyorum.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst