Helvayi Hakani-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
helvai+hakani.jpg


malzeme
1 su bardagi pirinc unu
1 su bardagi nisasta
1 su bardagi un
200 gr tereyag
2,5 su bardagi toz seker
300 gr cicek bali
4 ,5 bardak süt


helvai+hakani+1.jpg

öncelikle bir tencereye sütü ve sekeri koyup karistirin. isinan süt bir kez kaynayinca

helvayi+hakani+3.jpg


ocaktan alip icersine bali ilave edin .iyice karistirin bal cözülsün


helvai+hakani+2.jpg


baska bir genis tencereye unu nisatayi pirinc ununu ve tereyagini koyun .
kavurmaya baslayin, yag eriyinceye kadar harli ateste daha sonra kisik ateste kavurmaya devam edin
kavurma esnasin da karistirmayi birakmayin


helvai+hakani+5.jpg


kavrulma islemi yaklasik 15 dakika sürüyor. malzeme sararinca icersine
tencereyi ocaktan alip sicak sütü ilave edin (yanliz dikkat ocaktan cekmis olun ve yanmamaya dikkat edin
asiri kayniyor ) iyice karistirip kapagini kapatip 15 dakika dinlendirin
dinlenen helvanizi iyice kasik yardimi ile karistirin
dilediginiz kalibi kullanarak yada iki kasik yardimi ile sekil vererek porsiyonlara bölün



helvayi+hakani+7.jpg


helvayi+hakani+8.jpg


agzi kapali kaplarda muhafaza edin
afiyet olsun .
ruhlari sad olsun padisahlarimizin helvalari bile muhtesem
hayirli haftalar

ALLAHNEVERDIYSE Blogspottan ALINTIDIR
 

Sivasin gülü

Daimi Üye
Katılım
23 Ekim 2010
Mesajlar
814
Tepki
860
Puan
93
Konum
Benim kaybettiklerim yoktur, vazgectiklerim vardir
helvai+hakani.jpg


malzeme
1 su bardagi pirinc unu
1 su bardagi nisasta
1 su bardagi un
200 gr tereyag
2,5 su bardagi toz seker
300 gr cicek bali
4 ,5 bardak süt


helvai+hakani+1.jpg

öncelikle bir tencereye sütü ve sekeri koyup karistirin. isinan süt bir kez kaynayinca

helvayi+hakani+3.jpg


ocaktan alip icersine bali ilave edin .iyice karistirin bal cözülsün


helvai+hakani+2.jpg


baska bir genis tencereye unu nisatayi pirinc ununu ve tereyagini koyun .
kavurmaya baslayin, yag eriyinceye kadar harli ateste daha sonra kisik ateste kavurmaya devam edin
kavurma esnasin da karistirmayi birakmayin


helvai+hakani+5.jpg


kavrulma islemi yaklasik 15 dakika sürüyor. malzeme sararinca icersine
tencereyi ocaktan alip sicak sütü ilave edin (yanliz dikkat ocaktan cekmis olun ve yanmamaya dikkat edin
asiri kayniyor ) iyice karistirip kapagini kapatip 15 dakika dinlendirin
dinlenen helvanizi iyice kasik yardimi ile karistirin
dilediginiz kalibi kullanarak yada iki kasik yardimi ile sekil vererek porsiyonlara bölün



helvayi+hakani+7.jpg


helvayi+hakani+8.jpg


agzi kapali kaplarda muhafaza edin
afiyet olsun .
ruhlari sad olsun padisahlarimizin helvalari bile muhtesem
hayirli haftalar

ALLAHNEVERDIYSE Blogspottan ALINTIDIR

Ben bu kek kalibindan bulamadim.
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
ooooooooooooo süper görünüyor İncim ellerine kolarına sağlık muhteşem görünüyor helvaya bayılırım yapan ellerin kolların dert görmesin İNŞALLAH :kedim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst