Malzemeler:
2 adet hazır yufka
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
2 adet yufkayı sigara böreği yapar gibi katlayıp üçgen şekilde kesiyoruz,herbir yufka parçasını çok sıkı bir şekilde sarıyoruz(sigara böreği yapar gibi ama daha sıkı) sardığımız yufkaları 1er cm aralıklarla kesip ,yuvarlak kısımları üste gelecek şekilde bir kaba sıralayıp üzerini örtecek kadar su koyuyoruz ve 15 dk bekletiyoruz.Bu arada 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlıyoruz,şerbeti kaynatıp soğuyana kadar bekliyoruz.Diğer tarafta suda beklettiğimiz sarıp kestiğimiz yufkaların suyunu süzüp kızgın yağda pembeleşene kadar kızartıyoruz,kızaran yufka lokmalarını soğuk şerbetin içine atıyoruz.Bir süre dinlendirip servis yapıyoruz.Tadı gerçek lokma gibi oluyor ama bu sahtesi
afiyet olsun

2 adet hazır yufka
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
2 adet yufkayı sigara böreği yapar gibi katlayıp üçgen şekilde kesiyoruz,herbir yufka parçasını çok sıkı bir şekilde sarıyoruz(sigara böreği yapar gibi ama daha sıkı) sardığımız yufkaları 1er cm aralıklarla kesip ,yuvarlak kısımları üste gelecek şekilde bir kaba sıralayıp üzerini örtecek kadar su koyuyoruz ve 15 dk bekletiyoruz.Bu arada 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlıyoruz,şerbeti kaynatıp soğuyana kadar bekliyoruz.Diğer tarafta suda beklettiğimiz sarıp kestiğimiz yufkaların suyunu süzüp kızgın yağda pembeleşene kadar kızartıyoruz,kızaran yufka lokmalarını soğuk şerbetin içine atıyoruz.Bir süre dinlendirip servis yapıyoruz.Tadı gerçek lokma gibi oluyor ama bu sahtesi
