Havuzdan bulaşan göz hastalıkları

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Gözünüz kapalı havuza girmeyin, hastalıkları gözardı etmeyin!

399837533487.jpg


1- Bulaşıcı göz nezlesi: Havuzdaki bakteri, virüs ve mantarlar göz nezlesine neden olabilir. Hastalar gözlerinin kızarmasından, yaşarmasından ve akıntıdan şikayet eder. Sabahları gözler şiş ve çapaklı olur. Batma, yabancı cisim hissi ve ışığa karşı duyarlılık da belirtiler arasındadır. Hastalık bir veya iki gözde birden ortaya çıkabilir. Böyle durumda hastaların bir süre havuza girmemeleri ve güneşe çıkmamaları önerilir. Güneş ışığı, hastalığın artmasına ve tedavinin güçleşmesine neden olur. Virüslerin neden olduğu göz nezlesi inatçı ve uzun süreli bir hastalıktır. Gözde fazla çapak olmaz, ancak aşırı kızarıklık ve şişlik ortaya çıkar.

2- Gözde uçuk: Uçuk diye bildiğimiz herpes enfeksiyonları göz kapaklarında şişlik ve küçük beyaz noktacıklar halinde ortaya çıkar, ağrı yapar. Tekrarlamasını engellemek için vücut direnci yüksek tutulmalı, bol vitamin alınmalı, dinlenmeli ve güneşten korunmalıdır.

3- Lens kullananların havuza girmeden önce lenslerini çıkarmaları önerilir. 'Yeni nesil kontakt lensler (yumuşak diye anılanlar)' belli oranda su içerir. Mikroplar sulu ortamlarda çok daha kolay üreyip enfeksiyona neden olurlar. Lensle mikroplu bir havuza girildiğinde lensin mikrop alma oranı çok yüksektir.

4- Alerjik göz nezlesi: Havuz özellikle çocuklarda klordan kaynaklanan alerjik reaksiyonlara neden olur. Sürekli göz kaşıntısı, kanlanma ve sulanma ile kendini gösterir. Korunma için havuz gözlüğü önerilir.

Havuza girmede dikkat edilecekler:

1- İlk kural: temizliğinden emin olmadığınız havuza girmeyin. Mümkünse çocuk ve büyükler için ayrı ayrı hazırlanmış havuzları tercih edin

2- Fazla miktarda yemek sonrası yüzme özellikle kalp damar hastaları için sakıncalıdır

3- Havuza girerken kesinlikle duş alın.

4- Belli antiseptik solüsyonlarla (enfeksiyon önleyici sıvılar) ayaklarınızı yıkayın.(ayaktaki cilt ve mantar enfeksiyonlarının bulaşmasını önler)

5- Göz enfeksiyonlarına karşı,havuzda yüzücü gözlüğü ve maskeler kullanın..

6- Lensle havuza girmeyin.

7- Hamile bayanlar, havuzların çok fazla klorlandığı yoğun günlerde havuza girmeyin.

8- Hepatit A aşısı olmayan çocukların havuza girmemesini öneriyoruz.

9- Alerjik astım tanısı olan kapalı yüzme havuzlarında fazla vakit geçirmeyin.

10- Kulak enfeksiyonlarına karşı, vazelinli veya gliserinle yağlanmış pamuk tıkaçlar veya plastik kulak tıkaçları kullanarak kulaklarınızı koruyun. Özellikle kulaklarına tüp takılan çocukların, havuza girmesini önermiyoruz.

11- Nezle,sinüzit ve soğuk algınlığı gibi durumlarda dalış yapmayın.

12- Havuz suyunu yutmayın!

13- Çocuğunuzun veya kendinizin ishal durumu söz konusuysa havuza girmeyin.

14- Havuzdan çıkıp tuvalete girdikten sonra mutlaka ellerinizi yıkayın.

15- Çocuklarınızı belli aralıklarla tuvalete götürün.

16- Ciltte sıyrık ve kesik alanları varsa, mümkünse denize veya havuza girmeyin; değilse, yüzme sonrasında temiz su ve sabunla cildi birkaç kez yıkayın.

17- Havuzdan çıktıktan sonra da mutlaka duş alınmalı.

18- Mutlaka kurulanın ve kuru kıyafetler giyinin.

19- Klorlu havuz suyunda ıslanmış mayo ile özellikle rüzgarlı havalarda uzun süreli kalmak kadın ve çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları açısından hastalık riskini arttırır.

20- Havuzdan çıkışta kaygan zemine dikkat edin. Kaygan zemin nedeniyle gelişen kaza ve yaralanmalar oldukça ciddi sakatlıklara neden olabilir.

21- Havuza yüksekten atlamalar, dengesiz hareketlerle havuza girişler kaza ve sakatlanmalara neden olabilir. Havuz şakaları her yıl birçok insanın kalıcı şekilde sakatlanmasına yol açabilir.

Alıntıdır!
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
En cok basıma gelen sey :alsana:

Sadece havuz degıl o kadar cok seyden mıkrop kapıyo kı gozlerım yazın cogu zaman gozluk takmamın sebebı gunesden korunmak degıl gozlerımdekı kızarıklıgı saklama:aglayan:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst