Malzemeler
750 gr havuç
1 kilo toz şeker
2 portakalın suyu
1 limon suyu.
Yapılış
Havuç temizlenip rendelenir tencereye eklenir.
Üzerine portakal ve limon suyu eklenir karıştırılır en son şeker eklenir.
Kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir.
Buz dolabında soğutulan bir kaseye azıcık suyundan dökülür eğer yavaş akıyorsa kıvam bulmuş demektir.
Saklanışı
Önceden sıcak suda yıkanıp kurutulan kavanozlara dökülür.
Sıkıca kapatılır ve ters çevrilerek soğumaya bırakılır.
Reçel soğuduktan sonra karanlık bir yerde saklanır.
ALINTIDIR...
750 gr havuç
1 kilo toz şeker
2 portakalın suyu
1 limon suyu.
Yapılış
Havuç temizlenip rendelenir tencereye eklenir.
Üzerine portakal ve limon suyu eklenir karıştırılır en son şeker eklenir.
Kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir.
Buz dolabında soğutulan bir kaseye azıcık suyundan dökülür eğer yavaş akıyorsa kıvam bulmuş demektir.
Saklanışı
Önceden sıcak suda yıkanıp kurutulan kavanozlara dökülür.
Sıkıca kapatılır ve ters çevrilerek soğumaya bırakılır.
Reçel soğuduktan sonra karanlık bir yerde saklanır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTIDIR...