Havuç Reçeli

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Malzemeler
750 gr havuç
1 kilo toz şeker
2 portakalın suyu
1 limon suyu.
Yapılış
Havuç temizlenip rendelenir tencereye eklenir.
Üzerine portakal ve limon suyu eklenir karıştırılır en son şeker eklenir.
Kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir.
Buz dolabında soğutulan bir kaseye azıcık suyundan dökülür eğer yavaş akıyorsa kıvam bulmuş demektir.
Saklanışı
Önceden sıcak suda yıkanıp kurutulan kavanozlara dökülür.
Sıkıca kapatılır ve ters çevrilerek soğumaya bırakılır.
Reçel soğuduktan sonra karanlık bir yerde saklanır.



ALINTIDIR...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst