Havuç çorbası

Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
96
Tepki
55
Puan
18
Yaş
39
Konum
istanbul
Malzemeler:

- 4 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 4,5 bardak su
- 100 ml (1/2 küçük paket) çiğ krema
- Tuz, karabiber

Yapılışı:

1. Havuçların dış kabuklarını hafifçe kazıyarak iyice yıkayın, birkaç parçaya bölüp tencereye alın. İyice yumuşayana kadar haşlayın (haşladığınız suyu dökmeyin, çorbada kullanın).

2. Haşlanmış havuçları ezerek (ben rondodan geçirdim) püre haline getirin.

3. Derin bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyerek hafifçe kavurun.

4. Suyu, havuç püresini, kremayı ve tuzu ekleyin, hafif ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst