Havuç Çorbası Tarifim

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
  • 52290079_10215691383410143_5055952457658531840_n.jpg




  • 2 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet Knorr tavuk bulyon
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı nane
Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
  1. Tencereye sıvı yağ koyun, rendelenmiş havuç ve sarımsağı üzerine ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun.
  2. Ardından şehriye, lezzet vermesi için Knorr tavuk bulyon ve su ilave edin. Karıştırın. Bir iki taşım kaynatın.
  3. Şimdi terbiyeyi hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yoğurt, un, yumurta sarısı ve su koyup çırpın.
  4. Tencerede kaynamakta olan çorbadan 2-3 kepçesini terbiye karışımına ilave edip çırpmaya devam edin.
  5. Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökün.
  6. Bir yandan da çorbayı karıştırın ki yoğurt ve yumurta kesilmesin.
  7. Bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatabilirsiniz.
  8. Tereyağını sos tenceresinde eritin, köpürünce nane ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp çorbanın üzerine gezdirin. Çok lezzetli bir çorba, tavsiye ederim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst