Aşk Sancısı
Daimi Üye
-
- 2 orta boy havuç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 adet Knorr tavuk bulyon
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı su
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı nane
- Tencereye sıvı yağ koyun, rendelenmiş havuç ve sarımsağı üzerine ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Ardından şehriye, lezzet vermesi için Knorr tavuk bulyon ve su ilave edin. Karıştırın. Bir iki taşım kaynatın.
- Şimdi terbiyeyi hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yoğurt, un, yumurta sarısı ve su koyup çırpın.
- Tencerede kaynamakta olan çorbadan 2-3 kepçesini terbiye karışımına ilave edip çırpmaya devam edin.
- Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökün.
- Bir yandan da çorbayı karıştırın ki yoğurt ve yumurta kesilmesin.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatabilirsiniz.
- Tereyağını sos tenceresinde eritin, köpürünce nane ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp çorbanın üzerine gezdirin. Çok lezzetli bir çorba, tavsiye ederim