Havlu atmak istemiyorsan...

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Hayat, pentatlon müsabakası gibi. İşiydi, ilişkisiydi, ailesiydi, arkadaşlarıydı derken kendinizi savrulmuş bir şekilde bulabilirsiniz. Oysa hem iş hem de özel hayatınızı kapsayacak bir yaşam amacınız olursa bu zorlu müsabakada yorulsanız da havlu atmazsınız. İşte Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray’dan başarı taktikleri...

ZORU BAŞARIN, DEĞİŞİMİ SİZ YARATIN

Toplumda etkin ve üretken bir birey olmanın ön koşulu, yalnızca iş hayatı için değil, özel hayatı da kapsayan bir "yaşam amacı" belirleyebilmektir. Çalışmalarımızı ve çabalarımızı etkin biçimde yoğunlaştırabilmek için, öncelikle hayatta bir amacımız olması gerekir.

Başarıya giden yolda odağınızı seçtiğiniz hedeften ayırmayın. Asla taviz vermeyin. Asla yılmayın. Vaktinizi doğru görevlerde değerlendirin. Doğru görev, zor olanıdır. Çoğu kişinin kaçındığı zor görevleri başararak, değişime önayak olun.

Kariyerinizde bir sonraki adıma karar verirken, ünvandan ziyade, yeni görevin sizin deneyimlerinizi uzun vadede ne ölçüde zenginleştirdiğine odaklanın. Zorluk ve krizleri değişim fırsatı olarak görün. Zorlu bir işle uğraşırken, sizden daha bilgili ve tecrübeli kişilere danışın.

"Sorun odaklı" değil, "çözüm odaklı" düşünün. "Niye yapamam?" sorusunu tedavülden kaldırın, "Nasıl yaparım?" sorusuna yanıt arayın. Çözüme ulaştıktan sonra da, sonucu yeterli bulmak yerine, "Nasıl daha iyi yapabilirdim?"i sorgulayın ve ders çıkarın.

"Ben" değil "biz" olarak düşünün. Başarıyı sadece "ben başarısı" olarak kurgulamayın. İşinizi severek yapın; yaptığınız işten keyif alın. İnsanlar bunu anlar ve tutkunuzdan mutlaka etkilenir. Buzulun görünen kısmı "yetenek" ise, görünmeyen büyük parçası "tavır ve niyet"tir. Sürekli öğrenmeye, değişime ve kendinizi geliştirmeye gayret ve kararlılık gösterirseniz sonunda başarı elde etmeniz kaçınılmaz olur. Bunun da ötesinde, hayatta başarıyı salt "iş başarısı" olarak tanımlamaktan da imtina edin. Olmazsa olmaz bir koşul bireyin özel hayatındaki başarı ve mutluluktur. Mutlu kimseler insan ilişkilerinde fark yaratır ve hem iş hayatında hem de toplumda öne çıkarlar.

En önemlisi de çevrenizdekilere duyarlı davranmayı, sözünüzün arkasında durmayı, doğruluğu ve dürüstlüğü ilke edinin. Ülkemizin aydınlık geleceğini yeni nesillerimizde görüyorum ve umut doluyum.

Sizlere iş yaşamınızda tüm yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz başarılı ve üretken bir gelecek diliyorum.
 

zeyn0M

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2011
Mesajlar
1.002
Tepki
315
Puan
83
Konum
istanbul
x_3b95bec9.gif
teşkür :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst