Hava Şartları Güzelliğinizi Etkilemesin

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Cilt, eller dudaklar.... Kısacası tüm vücudumuz kış şartlarından olumsuz etkilenebiliyor.

winter2.jpg



Dudaklarım çok kuruyor
Her şeyden önce dudaklarınızı yalamaktan vazgeçin. Böyle bir huyunuz varsa ne kadar tedbir alsanız da dudaklarınızın kuruması kaçınılmaz olacaktır. Ara sıra dudak koruyucu sürmenin yeterli olmadığını unutmayın. Bunu düzenli bir şekilde kullanın.

Püf noktası: Dudaklarınıza gece yatmadan Bepanthen krem sürün, sabah kalktığınızda pürüzlerin yok olduğunu göreceksiniz! Üstelik dudaklarınız yumuşacık ve parıl parıl olacak.


Nemlendirici işe yarar mı?
Cildiniz çok kuru ise nemlendirici losyon yerine krem kullanmanızda yarar var. Kremlerin içinde bulunan zengin yağ bileşimlerinin kuru olmayan ciltlere ağır geldiği biliniyor. Ancak, özellikle kış mevsiminde kuru olan ciltleri rahatlatıyor.

Püf noktası: Cildinizin nemini bütün gün korumak için fondöten gibi görünen renkli nemlendiricilerden kullanın. Böylece yüzünüz hem bakımlı görünür, hem de kurumaz.


Dirsekler neden kirli gibi görünüyor?
Cildin bu bölgelerinin deri yapısı oldukça kalın. Ölü deri hücreleri bu bölgelerde grimsi bir tabaka oluşturuyor. Banyo sırasında bir bezle veya kese ile o bölgeleri ovuşturarak temizleyin. Böylece ölü hücrelerden cildinizi arındırın.

Püf noktası:Yüzünüz için kullandığınız peeling ürünlerini 2 günde bir dirsekleriniz için de kullanın. Gece yatmadan onları hafifçe peeling ile ovun, temizleyin ve ardından nemlendirici sürün. Bebek gibi bir cilde sahip olacaksınız.


Ellerim çatlıyor
Özellikle kuru bir cilde sahipseniz el kremini düzenli bir şekilde hergün kullanın. Sabahları evden çıkmadan önce ve akşam eve geldikten sonra günde iki kere ellerinizi kremleyin.

Püf noktası: Günlük el kreminiz ile aktardan bulabileceğiniz kayısı yağını ya da badem yağını karıştırın. Akşamları ellerinize bu karısımdan sürüp yatın. Elleriniz kışın artık çatlamayacak.



ALINTI
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim :salincak:
 
H

Hera

Misafir
Bepantheni Çantamdan eksik etmem sehatlerime çıkarkan bile yedek alırım dudaklarımada kullanıyorum nem vermesi için ayaklarımada Teşekkürler bilgiler için..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst