Hassas Göz çevresi

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)


Tüm ifadelerimiz önce yüzümüzden anlaşılır. En fazla mimik hareketlerinin yapıldığı yer bölge olan göz çevremizde bir süre sonra çizgiler, gözaltı morlukları ve torbalanmaları oluşur. Bu da güzelliği ister istemez gölgeliyor. İnce ve hassas olan gözaltı derimiz için uygulayacağımız özel bazı bakımlarla güzelliğinizi daim kılabilirsiniz…



Göz çevresi bakımı ihmal etmeyin




Göz çevresi çok ince bir deriye sahiptir çünkü yağ salgı bezleri yoktur. Bu yüzden de en hassas bölgelerden de biridir. En sık mimik hareketleri yaptığımız bölgedir aynı zamanda. Kızgınlık, gülme gibi mimikler çizgiler oluşturabiliyor. Güneş, hava kirliliği, serbest radikal hasarı gibi çevresel etkenler de eklendiğinde göz çevresi oldukça bakım isteyen bir bölge halini alıyor.

Göz çevresi yaşlanma, yorgunluk, uykusuzluk, stres, alkol kullanımı gibi nedenlerle olumsuz etkilenen ve en çabuk fark edilen bölgedir. Çünkü göz çevresindeki deri, yüzümüzün cildine oranla 4 kat daha incedir ve yanakla kıyaslandığında ise nemini iki kat daha çabuk kaybeder. Hassas ve korunmaya ihtiyacı olan bu bölgeyi sürekli canlı tutmak için koruyucu bakımları ihmal etmemek gerekiyor. Bazıları gözaltlarının mor halklarından, bazıları ise göz altı torbalarından şikâyetçi olabiliyor. Bazıları ise göz çevresinde oluşan çizgilerden dert yanıyor. Aslında göz çevresi bakımını genel cilt bakımından ayrı düşünemeyiz, fakat göz çevresi hassas olduğu için özel ürünler kullanılmalıdır. Öncelikle kişinin yaşı ve cilt yapısı göz önünde bulundurularak problemin derecesi tespit edilmelidir. Örneğin gözaltı torbaları ve morlukları genetik bir durum olabileceği gibi aşırı yorgunluk sonucu sonradan da oluşabilir ya da bunlar dolaşımla ilgili bir sağlık probleminin göstergesi olabilirler. Ayrıca, genç yaşlarda göz çevresinde oluşmaya başlayan çizgiler kuru cilt yapısına sahip kişilerde sıkça görülmekle birlikte çok sigara içen ve fazla mimik hareketleri yapan kişilerde de hızla oluşmaktadır. Bu ve buna benzer şikâyetleri önlemek için, doğru ürünler kullanarak temizleme ve nemlendirme gibi işlemler uygulayabilirsiniz. Ayda bir kez de göz çevresi bakımı ve destekleyici bakımlar uygulayarak göz çevrenizi koruyabilirsiniz. Düzenli yapılan bakımlarla bakışlarınızdaki canlılığı siz de fark edeceksiniz.

NOT: Kırışıklıkları, torbalanmaları, morlukları önlemek ve azaltmak için özel göz çevresi bakımında uygulanan süt, krem, tonik, ampul, serum ve maskesi ile sadece göz çevresi için geliştirilmiş özel ürünler kullanılmalıdır.

Göz çevresi bakımı işlem sırası
■Süt ve Tonik ile Temizleme
■Peeling
■Buhar ve Ozon
■Vakum
■Serum
■Krem
■Maske
■Anti- Aging masaj
■Breeze ve Soğuk Ped
■Thermofreeze ile Krem
■Vakum Sprey

Süre : 1 saat

Gözaltı morlukları

Göz çevreniz mor halkalardan bir türlü kurtulamıyorsa bunu sebebi en çok genetik olmasından kaynaklandığı içindir. Genellikle gözaltları ile ilgili sorun yaşayan kişilerin, anne ve babasında da bu durum vardır. Genlerle kişiye aktarılmış olabilir. Ancak ailesinde bu sorun ile hiç karşılaşılmamış olmasına rağmen de ortaya çıkabilir. Beyaz tenlilere göre koyu tenli kişilerde daha sık karşılaşılan mor halkalar; sadece gözün alt kapağında oluşabileceği gibi bazen kirpiklerden kaşa kadar tüm üst kapağı da kapsayabilir. Genetiklik dışında oluşan gözaltı morlukları; güneş, yorgunluk, stres gibi birçok etkene dayanabilir. Gözaltında oluşan bu koyu renkli görüntü yorgun, hasta ve kötü görünmemize sebep olabilir.

Gözaltı morluklarının tedavisi:

Gözaltı morluklarının tedavisinde eğer varsa altta yatan hastalıkların tedavisi uygun olur. Soğuk kompresleri uygulaması gözaltı morlukları olan hastaları geçici olarak rahatlatabilir. Yine uykunun düzene sokulması ve yatarken ekstra bir yastık kullanılması göz altı toplardamarlarındaki dolgunluğu azaltarak etkili olabilir. Lokal etkili kremlerden E,C ve K vitamini içeren kremler, retinol ve glikolik asit içeren ürünler göz altı koyuluklarını kısmen giderebilir. Gözaltı morluklarına bitkisel çözüm olarak sunulan ürünler de kısmen faydalı olsa da bu yöntemle de kalıcı bir çözüm üretmek zordur. Son yıllarda özellikle lazerlerin kullanımı göz altı morluklarının tedavisinde umut verici sonuçlar vermektedir. Bu amaçla kullanılan lazerler tek başına ya da kombine kullanılabilmektedir.

Lazer tedavisinde genelikle birden fazla seansa ihtiyaç duyulurken (sıklıkla 3-4), seans sayıları kullanılacak cihaza göre planlanıyor.


NOT: Bir tutam taze ebegümeciyi havanda ezin, içine bir elmanın suyunu ekleyin. Karışımı gazlı bez arasına koyup, göz çevrelerinizde 20 dakika bekletin. Bir de bol bol maydanoz ve taze nane tüketin.



Göz Çevresi Kırışıklıkları İçin :Bir çorba kaşığı badem yağı, bir çorba kaşığı soya yağı ve bir çorba kaşığı avokado yağını karıştırın. Her gece yatmadan önce göz çevrenize yumuşak hareketlerle masaj yaparak karışımdan sürün. Sabah kalktığınızda yüzünüzü yıkayıp yumuşak bir havlu ile kurulayın.

Not: Magnezyum ve avokado içerdikleri A vitamini sayesinde gözçevresini oluşacak çizgilere karşı koruyor.

Göz Altındaki Torbalar İçin : Gözaltı torbaları gözaltındaki sıvı birikimleri sonucunda oluşur. Yaşla ilgili olmakla birlikte hormonal dengesizlikler, uyku uyuyamamak veya az uyumak da sebep olabilir. Uyku düzeninize ve beslenme alışkanlıklarınıza özen göstermelisiniz. Kimi zaman böbrek ve kalp rahatsızlıkları da gözaltı torbası olarak kendini gösterebilir.

Günlük öğünlerinizde A Vitamininden zengin besinlere (havuç, avokado, yumurta gibi) yer vermelisiniz. Bunun yanı sıra her akşam aynı saatte yatmak ve 8 saat düzenli uyumak gözlerinizdeki yorgunluk izlerini alacak.

Ne yapabilirsiniz?
Bir adet patatesi halka şeklinde kesip gözlerinizin üzerine koyun ve 15-20 dakika gözlerinizi bu şekilde dinlendirin. Hem göz altlarınızdaki torbaların giderilmesinde hem de gözlerinizdeki kızarıklıkların geçmesinde yardımcı olacaktır.

Göz Altındaki Şişlikler İçin: Bir parça buzu gözlerinizin altında sabit tutmadan yani gezdirerek 5 dakika kadar bekletin.

Göz çevrenizin bakımı için;
■Düzenli uyuyun
■Dengeli yaşam stiliniz olsun
■Temiz olmasına özen gösterin
■Doğal yöntemlere başvurun
■Göz kremlerinden yardım alın
Morefıt
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst