Hassas Bakım Listesi

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Herkesin dönem dönem cildinde hassasiyet ortaya çıkabilir.Tüm cilt tipleri için geçerli olan bu durum, pullanma ve kızarıklıklarla kendini belli eder. Genelde kuru cilt tipleri hassasiyete daha yatkın olduğundan sıcak ortamlarda cildi nemsiz bırakmamaya dikkat edilmelidir. Seçilen ürünler bu noktada oldukça önem taşıyor. Bu hassasiyetin üstesinden gelmek yada kamufle etmek isteyenlere birkaç önerim olacak;

attachment.php


1. Lancôme L’Absolue Crèam de Brilliance parlatıcı, canlı ve ışıltılı tonlarıyla en çarpıcı görünümü elde etmenizi sağlıyor. Yeni teknolojisi sayesinde içerdiği pro-xylane ile dudaklarınıza %50 oranda bakım yaparak, güneş etkisiyle kuruyan dudaklarınıza uzun süreli nem kazandırmaya yardımcı. (Fiyat: 69 TL)

2. Rare Blossom Body Scrub, organik formülündeki deniz tuzu ve üzüm çekirdeği tozu ile arındırıcı etkisi ile cildinizi canlandırır ve toksinlerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Itır çiçeği yağı ile ciltteki yağ üretimini dengelerken, hasarlı cildin onarılmasına yardımcı olup sebum (yağ) üretiminin düzenler. (Fiyat: 85 TL/200ml)

3. Murad‘ ın Soothing Gel Cleanser Yatıştırıcı Yüz Yıkama Jeli ciltteki kızarık görünümünü azaltmaya yardımcı. Nemlendirici özelliği ile de gerginlik hissi yaratmadan cildi yumuşatarak temizlemeyi destekliyor. İçeriğindeki nane yaprağı özü ciltteki hassasiyeti azaltmaya ve sinirleri yatıştırırken, nar ve Goji Berry özü antioksidan desteği sağlayarak, hassas cildin savunmasını güçlendirmekte.

4. Doğal görünen makyajdan vazgeçemiyor ama koyu göz altı torbalarından kurtulmak istiyorsunuz, Dior Nude Serisisindeki Skin Perfecting Hydrating Concealer imdadımıza yetişiyor. İçeriğinde bulunan %35 mineralleştirilmiş su ile göz çevresi bakımını üstleniyor. Skin Perfecting Hydrating 6 saat içerisinde cildin nem seviyesini %20 oranında artırıyor. Göz çevresinde hassasiyet olan, su kaybı yaşayan ciltler için doğru bir seçim olacaktır.

5. Dermalogica’nın, özel teknolojilerle üretilen ve kimyasal koruma içermeyen ürünleri her cilt problemine özel çözümler sunuyor. Hassas ciltler için özel olarak geliştirilmiş Ultra Sensitive Face Block SPF 30 tahriş etmeyen ve kimyasal madde içermeyen, doğal renklendiricili bir yapıya sahip. İçeriğindeki ultra ince porselen titanyumdioksit ile güneşin zararlı ışınlarını bloke ederken, antioksidan vitaminler ile cildi zamansız yaşlanmaya karşı koruyor. (Fiyat: 79 TL/50 ml)

6. Bu sıcaklarda yoğun esansiyel yağlar ve alkol içeren parfümlerin güneşle birleşmesi eşittir alerji anlamına geliyor. Biotherm Eau d’Energie bu anlamda yardımcınız olacak bir ürün. İçeriğindeki %27 doğal güneşte olgunlaşmış meyve özleri sayesinde , enerji vermeye ve canlandırmaya yardımcı oluyor. Portakal, tatlı mandalina ve limon gelen doğal esanslarının harmanlanmasına sahip sprey, vücudunuza rahatlık ve hoş bir koku kazandırır. (Fiyat: 90 TL)

7. L’Occitane Citrus Verbena mine çiçeği serisinin en pratik ürünü Bu ıslak mendiller. Sizlere istediğiniz her an her yerde ferahlama lüksü sağlıyor. Limon ve turunçgil kokularıyla harmanlanan mendiller, sıcaktan bunalmışken cildi rahatlatmaya yardımcı.

8. Cilt hassasiyeti kadar diş hassasiyetini de düşünmek gere. Sıcaklarda soğuk içecek tüketmeden olmaz, dişerdeki rahatsız edici hassaslık durumunu Sensodyne yeni diş macunu Sensodyne Hızlı Rahatlama&Uzun Süreli Koruma ile önlemeye çalışıyor. (Eğer sizde dişlerinizi fazla bastırarak fırçalıyorsanız buna bağlı olarak dişeti çekilmesi, fazla miktarda asitli içecek tüketme sonucu ise mine erozyonu gibi nedenlerle diş hassasiyeti duyabilirsiniz. Bu etmenler sert diş minesinin altındaki yumuşak tabakanın açığa çıkmasına neden olurak kısa süreli keskin ağrılara neden olurlar). Yapmanız gereken tek şey parmağınızın ucuna alacağınız az miktardaki macunu dişlerin dişeti ile birleştiği kısıma 1 dakika süreyle yavaşça masaj yaparak uygulamak. Hepsi bu!

Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • ok.jpg
    ok.jpg
    50,4 KB · Görüntüleme: 54

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst