Haşhaşlı kek

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
2013_198.jpg

Haşhaşlı kek

Malzemeler: 1 su bardağı süt 1/3 su bardağı haşhas 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 1 bucuk su bardağı seker 2 yumurta 3/4 su bardağı sıvıyağ 2 su bardağı un 2 bucuk cay kaşığı kabartma tozu

Tarif Yapılışı: Süt, haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletin. Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar çırpın. Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozunu eleyin. Biraz un, biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin. Cıvık bir hamur olacaktır. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun. Önceden ısıtılmış 350F (175C) derece fırında yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirin. Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin,sönebilir.(kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir) şimdiden afiyet olsun..
ekolay
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
ÜStüne birde şerbet dök ohhh al sana haşhaşlı revani :kahkaha:
Sağol balım :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst