Haşhaşlı Dolama

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
43
Konum
İstanbul
Ha%c5%9fha%c5%9fl%c4%b1%20Dolama.jpg


MALZEMELER

3 su bardağı un
2 su bardağı ılık su veya ılık süt
1 çorba kaşığı toz maya
2 tatlı kaşığı tozşeker

İçine:
2 su bardağı yağlı haşhaş
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı tozşeker

Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı

HAZIRLANIŞI


Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin. 10 dakika hafif kabarmasını bekledikten sonra unun içine katın ve ele yapışan myumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve hamur iki misli kabarana kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir hamuru un yardımı ile 3 mm kalınlığında açın. Açtığınız
hamurların üzerine yağlı haşhaş sürüp, ceviz ve tozşeker serpin. Her bir hamuru rulo yapın ve hafif yağlanmış orta büyüklükte cam bir kabın içine gül şeklinde sararak yerleştirin. Tekrar hamur kabarıp, iki misli olana kadar bekleyin. Dolamanın üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve dilimleyerek servis yapın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst