
Hasanpaşa Köftesi
300 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
Kurutulmuş ekmek
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Köfte baharı
Püresi için:
3 adet patates
1 çay bardağı süt
Kaşar rendesi
Tuz
Karıştırma kabına 300 gram kıymayı alın üzerine 1 adet soğanı rendeleyin. 1 yumurtayı kırın, kurtulmuş ekmeği ilave edip tuzunu ve köfte baharı ilave edip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın elinizle yuvarlayın ve ortasını hafifçe bastırın. Fırın tepsisini yağlayın ve köfteleri bu şeklide hazırlayın fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 decelik fırında köfteleri pişirin.
Püresi için ise, patatesleri haşlayın ve rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş patatesin üzerine 1 çay bardağı sütü alın üzerine kaşar peynir rendesi ve tuzu ilave edip karıştırın. Fırından köfteleri çıkartın.
Patates püresini şanti torbasına alın ve köftelerin ortasına sıkın, kaşar rendesini patateslerin üzerine ilave edin ve kaşarların üzerine kızarana kadar pişirin. Sosu için ise sıvıyağ, salçayı ve suyu ilav edip bir sos elde edin. Servis tabağına pişen köfteleri alın ve sosunu da servis tabağına alın.
Kaynak :e-oktayusta