Hardal Soslu Tavuk Resımlı

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler (4 kişilik) :

4 adet tavuk göğsü (inceltilmiş, rulo göğüs diye satılanlardan)
2 yemek kaşığı hardal
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz

Yapılışı :

Her bi tavuk göğsünü 2-3 parçaya bölelim.
Daha sonra sosumuzu hazırlayalım.
Hardal, sıvı yağ, tuz ve baharatları karıştıralım.
Bu karışımın içine tavuk parçalarını koyup, her tarafının sosla temas etmesini sağlayalım.
Tavukları sosun içinde yarım saat kadar bekletelim.
Bu sürenin sonunda teflon tavaya alıp birkaç dakika harlı ocakta tutalım.
Daha sonra ocağın altını kısıp tavanın ağzını kapatalım.
Suyunu salıp çekene kadar, arasıra çevirerek her iki tarafını da pişirelim.
Afiyet olsun.


ALINTI
hardalli.JPG
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
bende hardal sevenlerdenim
öyleki et sote yaparken mutlak icine biraz hardal katarim
simdi ton balikli kanepelerim var onada giriyo
sosisi hardalla bayilirim :)
buda ilgimi cekiyo ama daha denemek nasip olmadi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst