Harçlığı Küçük, Hayalleri Büyüktü!

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
3301.jpg

Garanti Bankası eski Genel Müdürü Akın Öngör, Haliç Üniversitesi’nde öğrencilere seslendi.
Üniversitenin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu ile Rektör Engin Türe’nin de katılımıyla gerçekleşen derste halen WWF-Doğal hayatı Koruma Vakfı Türkiye Başkanı da olan Akın Öngör, kendi hayat öyküsünden hareketle, bir gencin nereden, nerelere gelebileceğini anlattı.

İlk Amerika deneyiminde New York’ta bir okulda “Learners today leaders tomorrow” “bugünün öğrenenleri (öğrencileri) yarının liderleri” yazısını gördüğünü söyleyen Akın Öngör şöyle konuştu: “Liderlik her meslekte ve her kademede ulaşılabilecek bir nokta olarak düşünülmeli. Ben memur çocuğuydum. Babam doktor, annem matematik öğretmeniydi. Üç erkek kardeştik. Ben en küçükleriydim. En büyüğümüz mimarlık, ortanca mühendislik, ben işletme okuyarak yönetici oldum.

Büyük maddi sıkıntılar içinde okuduk. Annem ve babamın yaşamı Türkiye’nin değişen koşulları içerisinde çok zorlu geçti. Ama üç çocuklarını dil bilmeleri uğruna TED Ankara Koleji ve ODTÜ’de okuttular. Ayın son üç gününde 25 kuruş para alırdık evden. O zamanlar bir francala 25 kuruştu. Ama hiçbirimizin hayalleri hiç bir zaman küçük olmadı. Bize bunu aşıladılar. Cumhuriyeti kuran gençlerden olan anne ve babamız öyle ilkeler öyle değerler verdiler ki, vizyon yaratabilen insanlar olduk.”
img_32_akinongor.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst