Hanımlarda Menopoz Dönemi ve Kullanılacak Bitkiler

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
Hanımlarda 45-50 yaş arası adetten kesilme dönemi “Menopoz dönemi” olarak bilinir. Her kadında farklı olarak seyretmektedir. Düzenli olarak E vitamini alınırsa veya E vitaminli yiyecekler bol miktarda yenirse, menopoz dönemi hafif geçer. Menopoz döneminde soyadan elde edilen isoflavonlar, melek otu, gece çuha çiçeği, civanperçemi, adaçayı, anason, papatya, maydanoz tohumu, ketentohumu, tarçın kullanılır.
Menopoz Dönemi İçin Pratik Bitkisel Formüller
  • 1 bardak kaynar suya, 8-10 gram ufalanmış aslanpençesi bitkisi konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.
  • 1 bardak kaynar suya, 2 gram adaçayı konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.
  • 1 bardak kaynar suya 2 gram papatya konulur. 10 dakika bekletilip, sabahları aç karnına 1 bardak içilir.
  • 4 bardak soğuk suya, 4 tatlı kaşığı ufalanmış çobançantası konulur. 8 saat bekletilen karışım 1 günde tüketilir.
  • Isırgan otu, atkuyruğu, civanperçemi, çobançantası, eğir otu hepsinden eşit miktarda karıştırılır. 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık konulup, 10 dakika bekletilir. Balla tatlandırılıp günde 2 bardak aç karnına gece yatarken içilir.
Beden Temizliği-Arınma-Detoks ve Bu Kürler İle Erken Menopozdan Geri Dönebilirsiniz.
Prof. Dr. Ahmet Maranki

ALINTI

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.926
Menopozu 4 gozle beklıyorum.Bu cozumlerın varlıgı belkıde benı hıc korkutmuyor menopozdan.

Harıka bılgıler emegıne saglık....

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.441
ben 51 yaşın da menopoza girdim ama ne zaman çıktım bilmiyorum hiç doktora gitmedim yalnız adaçayı içtim papatya çayı içtim kışın adaçayını limonlu olarak içmeyi severim onların mı fay dası oldu bilmiyorum bir faydası da sinirlenince bahane var ben menopoz dayımmmmmmmm

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar