Hangi şampuanı ve nasıl seçmelisiniz?

KraliceKim

Yeni Üye
Katılım
22 Şubat 2016
Mesajlar
6
Tepki
1
Puan
1
Yaş
39
Konum
Ankara
Soru: Reyondaki onlarca şampuan arasından bir türlü seçim yapamıyorum. Özellikle tercih etmem gereken bir şampuan içeriği var mı?

man%C5%9Fetbeyazsa%C3%A7.jpg


Cevap: Evet, dihidrojen monoksit. Bunu,ambalajın üzerinde “su” olarak bulacaksınız. Güzellik sektörüne inovatif ürünler sunan Federici Brands'ten uzman kimyager Joe Cincotta, bunun saç diplerinde salgılanan sebum ile saç boylarında biriken yağ, kir ve teri temizlemek için etkili olduğunu söylüyor.

Jessica_Chastain_Yarim_Toplanmis_Sac_Modeli-e1417535980533.jpg


Ama su tek başına çok da işe yaramaz. Yağlar, akıp gitmek için tutunacağı bir şeylere ihtiyaç duyar. Burada da devreye sodyum loril sülfat ve sodyum loril eter sülfat gibi sürfaktanlar giriyor. Her ikisi dc temizleyici ajanlardır. Duke Üniversitesi araştırmacıları, ilkinin daha sert bir kimyasal olup saçta sert bir köpük oluşturduğunu, ikincisininse daha yumuşak ve kolayca akıp giden bir kıvamı olduğunu söylüyor.

Ancak saçınız at yelesi gibi kaim telliyse, tellerinizin birbirine karışmasını önlemek için daha çok nem tutmaya ihtiyacınız var. Cincotta. bu durumda sülfatlı şampuanlan kullanmanızı önermiyor. Bunun yerine gözleriniz gliserin ve pantenol aramalı. Her ikisinin de bulunduğu Bioderma Node Şampuan’ı deneyebilirsiniz
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst