Hamsiyi nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
hamsi_tava.jpg



Kızlar eşim galeta unuyla hamsi istedi şimdi almaya gitti.Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
galeta unu yerine mısır unuyla da çok güzel oluyor ,istersen mısır unu ve galetayı karışım yap balıkları bu karışıma bulayıp kızartabilirsin:)afiyet olsun
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Galeta unuyla değil fındığım elisin de dediği gibi mısır unuyla çok güzel oluyor hamsi hemde gerçekten çok güzel oluyor inşallah galeta unuyla denememişsindir canım
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Sormayın kızlar tel çekmiyo eşime de ulaşamıyorum gidip galeta unu alıcak kesin neyse fırında yaparım bu seferlik mecbur artık,diğer seferine mısır unuyla yaparım.

Teşekkür ederim fıstıklar-hmm
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Canım madem fırında yapıcaksın o halde bir tavsiye vereyim sana balım hamsiyi tepsiye dizmeden önce tepsinin altına bol bol soğan dilimle yarım daire şeklinde hamsiyi daha sonra üzerine yerletir domates dilimleri yerleştir fazla olmasın kabukları soyulmuş limon dilimleri ve pişmesine yakında maydanoz serp tekrar fırına sür gör bak nasıl da lezzetli oluyo canım hele soğanların lezzetine doyum olmuyo balığın suyu ve yağı soğanlara çok güzel bir lezzet veriyo canım afiyet olsun
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
oh oh karanenizli hemşolarım var demek burda
afiyet şeker olsun bugün balık günü sanırım
bende balık alacam hemde hamsi
fındığım sıladayım'mın dediği gibi yap çok güzel oluyor tepside de ama sakın galata ununa bulama tatlımsı bir tat bırakır bence
hiç yapmadım ama
yakın olaydık senle hemen mısır unu getirirdim sana dolapta sürüsüne bereket var
bugün kızartmasını yapcam bende
canı balık çeken olursa cuma akşamları bana gelebilirsiniz kızlar:kptmya::kptmya:
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Canım madem fırında yapıcaksın o halde bir tavsiye vereyim sana balım hamsiyi tepsiye dizmeden önce tepsinin altına bol bol soğan dilimle yarım daire şeklinde hamsiyi daha sonra üzerine yerletir domates dilimleri yerleştir fazla olmasın kabukları soyulmuş limon dilimleri ve pişmesine yakında maydanoz serp tekrar fırına sür gör bak nasıl da lezzetli oluyo canım hele soğanların lezzetine doyum olmuyo balığın suyu ve yağı soğanlara çok güzel bir lezzet veriyo canım afiyet olsun

Ben genelde hep fırında yapıyorum canım,deidğin gibi yaparım ama soğanları alta dğeil de aralarına diziyorum.

Bir de maydanozu ilk fırına sürerken üzerine serpiyorum dediğin gibi yapayım bi dahakine.

Bu sefer mısır unu aldım bakkaldan eşim almayı unutmuş Allahtan galeta ununu.

Didim tavaya ama böyle resimdekiler gibi olmadı.Bütün olarak çıkmadı ya..:dertli:
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Ben de diyorum galeta unu bu adamın aklına nerden geldi ne alaka,Mısır un udiyeceğine galeta unu demiş akıllım:kptmya:
 

arzuco

Daimi Üye
Katılım
26 Haziran 2010
Mesajlar
338
Tepki
311
Puan
63
Konum
istanbul
ben 33 yıldır hamsi sevmiyordum çünkü annecim hiç mısırunuyla yapmamıştı. Şimdi kılcıklarını cıkarıp iki hamsiyi brbirine yapıştırıp mısır unuaa bulayıp kızartıyorum valla hamsiye doyamıyorum hatta hamsi yemediğim yıllarımı ömürden saymıyorum :kokos:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst