Hamsili Pilav tarifi

gül34

Üye
Katılım
28 Eylül 2014
Mesajlar
81
Tepki
31
Puan
18
Konum
istanbul
Hamsili Pilav

Malzemeler
1 kg hamsi
2 çorba kaşığı kuşüzümü
3 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık (çam fıstığı)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç (yarım saat önceden üık suda bekletilmiş)
4 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
karabiber
hamsili-pilav.jpg

Hamsili Pilav tarifi

Hamsinin kılçıklarını baş ve kuyruk kısmını ayıklayın. İyice yıkayıp süzün. Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayıp ılık suda ıslatın. Soğanları incecik kıyın. Fıstık ve bir tutam tuzla beraber zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kavuran. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanla birlikte 3-4 dakika kavurun. Daha sonra 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Kuşüzümü tuz karabiber katın. Bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Önce harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca hemen ateşi kısın. Pilav suyunu tam çekmeden ateşten alın. Fırını 220 (turbo 200) derecede ısıtın. Orta boy bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Tepsinin tabanına ve kenarlarına açılmış hamsileri sırt tarafı tepsiye gelecek şekilde düzgünce dizin. Pilavı üzerine dökün kaşığın tersiyle üstünü düzleyin Tepsinin kenarındaki hamsileri pilavın üzerine doğru kapatın. Onun da üzerine biçimli bir şekilde kalan hamsiyi hafif üst üste bindirerek ve sırt kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. Sıcak fırının orta rafında 40 dakika pişirin. Geniş bir tepsiye ters çevirerek sıcak servis yapın.


NOT: Bu pilavı tavaya hazırlayarak ocak ateşi üzerinde de pişirebilirsiniz. Tavada hazırlarsanız hamsileri mısır ununa buladıktan sonra dizmeniz gerekir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst