Hamsili pilav (resimli)

E

esmanur

Misafir
pi%C5%9Fmi%C5%9F1.jpg

MALZEMELER



1 kg. hamsi

1/2 kg. pirinç

1 orta boy soğan

maydanoz

karabiber /tuz

Sıvıyağ

kuşüzümü

dolmalık fıstık

kuru nane

1 çay kaşığı yenibahar

1/2 çay kaşığı kimyon



HAZIRLANMASI
hamsi1.jpg
1-İç pilavınızı hazırlamak için; sıcak suda birkaç saat bekletilmiş pirinçlerinizi yıkadıktan sonra içinde küp küp doğrayıp sıvıyağda kavurduğunuz soğanlı ve dolma fıstıklı tencerenize aktarın ve kavurmaya devamedin.İçerisine suyunu,kimyonu,kuşüzümünü,yenibaharı,tuzu ve karabiberi ekleyin ve kapağını kapatın.Suyunu çektikten sonra içine ince kıyılmış maydanozları serpip kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve demlenmeye bırakın.
hamsi2.jpg
2-Kafaları ve kılçıkları temizlenmiş hamsilerin sırtlarını una bulayarak,fırın kabının kenarlarından sarkacak şekilde başlayarak ilk sırayı dizin.İkinci sırayı ise ilk sıradaki iki balığı ortalayacak şekilde yerleştirerek dizin.(Balıksırtı gibi.Maksat pişirilip ters çevrildiğinde, pilavın kenarlardan dökülmemesi).Fırın kabında boşluk kalmayacak şekilde aynı işlemi uygulayın.

3-Dizme işleminiz bittikten sonra hazırladığınız soğumuş iç pilavınızı fırın kabınıza boşaltın.


hamsi3.jpg
hamsi4.jpg
4-İç pilavınızı yerleştirdikten sonra ilk olarak kenarlardan taşan balıkları içe katlayın.Daha sonra tabanı dizdiğimiz gibi balık sırtı şeklinde dışa bakan sırtları unlanarak aynı mantıkla dizin.

5.Küçük bir kaba koyduğunuz zeytinyağını fırça yardımıyla balıklarınızın üzerine sürün.

180 C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek servis yapabilirsiniz…

Afiyet olsun…
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
hamsili pilavi hic denemedim
teyze kizim denemis
sekil olarak süper oluyo dedi
ama hamsilerin tadi ppilava isledigi icin cokta lezzetli olmadi demisti
ama ilginc bir tarif yapmasamda tadini cok merak ediyorum yinede
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ellerine sağlık canım ben daha değişik yapıyorum hamsili pilavı seninki de güzel olmuş ellerine sağlık paylaşım için teşekkürler canım
 
OP
E

esmanur

Misafir
bende daha değişik yapıyorumda bu sefer dedim böyle olsun[ dedim canım/B]
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben balık yiyemeyenlerdenim ama bu pilava özeniyorum çok hoş gözüküyor tek kişilik serviste ortasında limon falan güzel bir görüntü oluyor gerçekten paylaşım için teşekkürler...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst