Hamsili Pazı Sarması

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.914
Tepki
84.676
Puan
113
Konum
İstanbul
5_3122012144631_37292.jpg


Hamsili Pazı Sarması

3 Yemek Kaşığı margarin, 1 Tatlı Kaşığı toz şeker, 1 Yeterince tuz, 1 Adet limon, 0,5 Kahve Fincanı çamfıstığı, 1 Demet pazı, 2 Adet soğan, 1 Tatlı Kaşığı kuru nane, 0.5 Kahve Fincanı kuşüzümü, 500 gr hamsi, 1 Su Bardağı pirinç, yeterince yenibahar

Hazırlanışı:

Pirinci tuzlu suda bekletip süzün. Soğanları soyup kıyın. Yağı, bir bardak su,pirinç, soğan ve tuzu tencerede karıştırın. Kuşüzümü ve çamfıstığını ilave edip pişirmeye devam edin. Pirinç suyu tamamen çektikten sonra tencereyi ocaktan alın. Tozşeker ve baharatı ekleyip karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Hamsileri küçük küçük doğrayın. Pazı yapraklarını hafif tuzlu suda haşlayın. Yaprakların rengini koruması için sıcak sudan kevgirle alıp soğuk suya ekleyin. Bir süre bekletip süzün. Soğuyan dolma içine hamsi parçalarını ilave edip harmanlayın. Pazı yapraklarının içine hamsili harçtan ekleyip sarın. Tencereye dizip üzerine porselen bir yemek tabağı kapatın. Tabağın üzerine bir bardak ılık su gezdirin. Ağır ateşte su azalana kadar pişirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst