Hamsi Kuşu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
3_3122012144631_37292.jpg


Hamsi Kuşu

Malzemeler:

500 Gr. İri Hamsi 1 Kase Mısır unu 2 Çay Kaşığı Tuz 1/2 Çay Kaşığı Karabiber İsteğe Bağlı Kızartmak İçin Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Hamsileri ayıklayalım ve kafalarını ve kılçıklarını da çıkaralım. İyice yıkayıp suyunu süzdürelim. Her yerini tuzlayıp biberleyelim. 2 adet hamsiyi ortalarından açalım. Deri kısımları üstte kalacak biçimde birbirlerinin üstüne yapıştıralım. Böylece 2 adet hamsiden 1 adet hamsi kuşu elde edelim. Bu işlemi hamsilerin tamamı bitene kadar sürdürelim. Hamsi kuşlarının her birini mısır ununa bulayalım. Sıvıyağı tavada iyice kızdırıldıktan sonra hazırladığımız hamsileri altlı üstlü kızartalım. Kızarttıktan sonra kağıt peçetenin üzerine koyup fazla yağını süzdürelim. Mevsim salatasıyla birlikte sıcak olarak servis yapalım.
ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst