Hamsi Kızartma-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler

  • 1 kg hamsi (3 kişi için)
  • 1 kase mısır unu
  • biraz sıvıyağı
Yapılışı
Hamsiler güzelce balıkçıda ayıklatılır, eve gelinir ve yıkanır. Suyu süzülüp kurutulduktan sonra, mısır ununa bulanır. Sıvıyağı tavada ısıtılır ve hamsiler tek tek sıvıyağına atılıp kızartılır. Aslında bir dergide okudum, çok az sıvıyağı ile yapışmaz tavada da çok güzel pişiriliyormuş, bu hafta, bizimkiler duymasın ama bu usüle göre yapacağım.
Yanına da kırmızı soğan ve yeşil salata...

Afiyet olsun !

ALINTI
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
bende hamsiyi mısır unuyla kızartıyorum çok harika oluyo zaten balığın bir tek kızartılmışını yiyorum..ellerine sağlık incim çok harika görünüyo
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst