Hamsi Çilihtası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
2_312201214561_37292.jpg


Hamsi Çilihtası

Malzemeler:

15 Adet Ayıklanmış Hamsi 5 Adet Pazı Yaprağı 2 Adet Taze Soğan 1 Su Bardağı Mısır unu 1/2 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı:

Taze soğanları ve pazı yapraklarını yıkayalım. Taze soğanları 2-3 milimetre genişliğinde, pazıları ise 1’er santimetre genişliğinde doğrayalım. Ve hepsini geniş bir kabın içine alalım. Bu arada hamsileri de ayıklayalım. Kılçıklarını da çıkarıp iyice yıkayalım. Suyunu süzdürelim. Ayıklanmış hamsileri, mısır ununu, tuzu ve suyu da taze soğan ve pazının bulunduğu kaba alalım. İyice karıştıralım ve akıcı bir harç elde edelim.Genişçe bir tavaya az miktarda sıvı yağ dökelim ve kızdıralım. Harçtan iki kepçe kadar alıp, tavaya yayalım. Önlü arkalı pişirelim. Harç bitene kadar bu işleme devam edelim. Artık Hamsi Çilihtamız servise hazır.

Not: Hamsi çilihtasının tavada çevrilmesi zor olduğundan bir kapak yardımıyla çevirmenizi tavsiye ederiz, aksi takdirde dağılır. Dilerseniz, mücver gibi küçük parçalar halinde de kızartıp servis yapabilirsiniz.
ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst