Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Hamsi Çilihtası

Konu, 'Deniz ürünleri' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    [​IMG]

    Hamsi Çilihtası

    Malzemeler:

    15 Adet Ayıklanmış Hamsi 5 Adet Pazı Yaprağı 2 Adet Taze Soğan 1 Su Bardağı Mısır unu 1/2 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Tuz

    Hazırlanışı:

    Taze soğanları ve pazı yapraklarını yıkayalım. Taze soğanları 2-3 milimetre genişliğinde, pazıları ise 1’er santimetre genişliğinde doğrayalım. Ve hepsini geniş bir kabın içine alalım. Bu arada hamsileri de ayıklayalım. Kılçıklarını da çıkarıp iyice yıkayalım. Suyunu süzdürelim. Ayıklanmış hamsileri, mısır ununu, tuzu ve suyu da taze soğan ve pazının bulunduğu kaba alalım. İyice karıştıralım ve akıcı bir harç elde edelim.Genişçe bir tavaya az miktarda sıvı yağ dökelim ve kızdıralım. Harçtan iki kepçe kadar alıp, tavaya yayalım. Önlü arkalı pişirelim. Harç bitene kadar bu işleme devam edelim. Artık Hamsi Çilihtamız servise hazır.

    Not: Hamsi çilihtasının tavada çevrilmesi zor olduğundan bir kapak yardımıyla çevirmenizi tavsiye ederiz, aksi takdirde dağılır. Dilerseniz, mücver gibi küçük parçalar halinde de kızartıp servis yapabilirsiniz.
    ekolay