Hamsi buğulama (rize)

meftun

Üye
Katılım
15 Aralık 2010
Mesajlar
66
Tepki
52
Puan
18
Yaş
36
Konum
rize
Hamsi buğulama : Hamsiler temizlenir, kılçıkları çıkarılır, yıkanıp durulanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırılır. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlanır. Karışım 10-15 dakika kadar oda ısısında bekletilip yayvan bir tepsiye konur. Kalan harç üzerine yayılır. Limon ve domatesler ve biberler ince dilimler halinde kesip üstüne dizilir. Zeytinyağı gezdirip kapağı kapatılır. 15 dakika kadar hafif ateşte pişrildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Balığın her çeşidini seviyorum , her türlü pişirme yöntemiyle tüketmeye çalışyorum buğulamanın tadı çok ayrı bence ve çok sağlıklı.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst