Hamilemiyim acil yardım

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
kızlar ağustosun 31 inde hasta oldum hasta olduğum halde hamile olabilirmiyim eşim dışarı yoluyla korunuyor şuan olsun istemiyoruz reaccutane kullandım çünkü 3 ay sonra hamile kalabilirsin dedi doktor ekimin 23 ünden sonra çalışmalara başlıycaz Allah izin verirse ama 1 haftadır sabahları ağzım bi tuhaf oluyo midem bulanıyo ama iştahm yok yine mide bulantım oldu dünde sol tarafımın kasığında bi ağrı vardı lekelenmem varmı yokmu bilmedim koyu iç çamaşırı giydiğim için adetde oldum dışarı boşalıyo eşim hamile kalırmıyım acaba bide adetlerimin tarihini yazsam adetlerim düzenlimi düzensizmi anlayanlar lütfen yardım edebilirmi lütfen adetlerim şöyle

mart 12
nisan 17
mayıs 17
haziran 19
temmuz 30
ağustos 31

adetlerim hep bir hafta sonra oluyo mesela bu ayın 10 unda adet olduysam bi dahaki ayın 17 sinde oluyorum o ay 17 sinde olduysam bi,dahaki ay 23 veya 24 ünde oluyorum tam bi hafta atıyo bilmiyorum of ya ya hamileysem çocuk sakat doğarmı bide reaccutan kullanıp hamile kalanınız varmı ya acil yardım panik yaptım şimdide midem bulanıyo ve sabah ishal oldum

pamukelf

Daimi Üye
Tepki
620
tatlım dışarıya boşalma yoluyla korunanlarda tam koruma olmuyor çünkü abimlerde o şekilde korunuyordu ve 2 kere hamile kaldı 2 bebişi var canım hamile olabilirsin yani emin olmak için kan testi yaptır istersen

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
canım benim adet olduğu halde hamile kalan arkadaşlarım oldu.hatta adet olduğu için önemsemeyip hamile olduğunu 4. ayda farkedenler bile oldu.Eşinin korunma yönünden herhangi bir şüphesi varmı?

İshalde oldum diyorsun belki bu şikayetlerin havadan kaynaklı.Hava bi yağmurlu gibi oluyor bi günlük güneşlik oluyor.Belkide mevsimsel sıkıntı yaşıyorsun şuanda.Hem merak etme hamile olsan bile koruyan rabbim bebeğini ordada korur.Allahın izniyle hiçbir şey olmaz.

Adetin bence düzenli.Pek anlamam gerçi bende adetimi günü gününe olamam.3 ay tam gününde olursam 4.ay 1 hafta geçer.

Bak şöyle bir yazı buldum nette

Adet periyodu nasıl olmalıdır?
Kadınlar 3- 5 günlük gecikme ya da erken adet görme nedeniyle, adetlerinin düzensiz
olduğunu düşünür. Bu doğru değildir. Kişilerin tarif ettikleri bu düzensizlik aslında irdelendiğinde büyük olasılıkla düzenlidir. Adet süresi 7 günü geçmemesi gerekir.

buna yazıya görede gayet normal bir adet düzenin var

OP
pervin86

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
şekerparem içimi rahatlattın ya teşekkür ederim ama kan testi yaptıramam şuan akşam test alayım bari peki reaccutane hakkında bilgin varmı çok istiyorum bebişim olmasını ama 3 ayı geçirmem lazım 2 ayımdayım 1 ay kaldı sabırsızlıktan ölücem

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
ayrıca şunuda okurmusun?testi buna göre yap

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalıdır?
Evde yapılan gebelik testleri adetin gecikmesinden 1 hafta sonrasında yapılırsa anlamlı sonuçlar verebilir.Özellikle adetin gecikmesinden 10 gün sonrasında evde yapılan gebelik testleri,usulüne uygun yapıldığı takdirde % 90 ve üstü doğru sonuç vermektedir.
Gebelik testi, hastanede,bir klinikte veya doktor nezaretinde de yapılabilir.Bunun için de ideal olan ortalama 1 haftalık bir adet gecikmesi varlığıdır.Doktor tarafından genellikle kanda yapılan gebelik testleri istenir.Bu teste ise Beta HCG testi denir. Hızlı ve kesin sonuç verdiğinden , Beta HCG testi oldukça güvenilirdir.Hamile olmayan bir kadında kandaki Beta HCG seviyesi 0-10 mIU/ml’dir.Beta HCG değerinin 10 mIU/ml’dir dan yüksek olması gebeliği düşündürmektedir.

OP
pervin86

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
canım ama benim adetim 16 gün önce oldu belki değldirim bakıcam eve gidince canım çok sağol

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Valla canim herkesin belirtisi farkli oluyor.
Icini rahat tutmak icin dokturuna git derim.
Allah gönlüne göre versin insallah.

OP
pervin86

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
tatlım adetlerin normal benimde senin düzenin gibi adetlerim, hamilelik içinde test yaptır canım hastanede, hakkında ne hayırlıysa öyle olsun inşallah kuzum...

Teşekkür ederim tatlım benim ya çok sevindim normal olmasına :)

Valla canim herkesin belirtisi farkli oluyor.
Icini rahat tutmak icin dokturuna git derim.
Allah gönlüne göre versin insallah.

amin sağol şekerim benim inaşşalh hepimizin

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
Adet günlerin normal canım.
adet tarihine göre yumurtlama tarihin kesin demiyorum ama büyük ihtimalle
14 eylül.erken döllenme olmadıysa 14 eylül ve sonrası hamile kalma ihtimalin var.ama belirtiler bu kadar çabuk olmaz.yine söylüyorum erken yumurtlaman olup döllenme gerçekleşmesi dışında.
kasık ağrısı yumurtlama dönemindede olur.
umarım anlatabilmişimdir canım:lilav:

OP
pervin86

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
Adet günlerin normal canım.
adet tarihine göre yumurtlama tarihin kesin demiyorum ama büyük ihtimalle
14 eylül.erken döllenme olmadıysa 14 eylül ve sonrası hamile kalma ihtimalin var.ama belirtiler bu kadar çabuk olmaz.yine söylüyorum erken yumurtlaman olup döllenme gerçekleşmesi dışında.
kasık ağrısı yumurtlama dönemindede olur.
umarım anlatabilmişimdir canım:lilav:

Çok rahatladım okuyunca iyiki varsınız he :hihi: eğer ilaç içmemiş olsaydım şu reaccutaneyi hemen yapardım çünkü gün aşırı ilişkimiz oluyo kesin kalırdım Allahın izniyle ne yapalım ekimin 23 ünden sonra başlıycam

korktum bende hamileysem mecbur aldırmak zorundayım şuan çünkü sakat doğmaması için :uzgun:

OP
pervin86

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
bide sümüksü bi sıvı geliyo benden dün ve bugün yumutlama dimi o :eek:ky:

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557
Bence değilsindir , öyle hissediyorum :)
O ciddi zararlı bir ilaç , bu nedenle umarım hamile değilsindir..
Sen regl tarihin gecikirse kan testini yaptır mutlaka bir de korunma yöntemini değiştirme zamanı gelmiş sanırım :cokkomik:

OP
pervin86

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
Bence değilsindir , öyle hissediyorum :)
O ciddi zararlı bir ilaç , bu nedenle umarım hamile değilsindir..
Sen regl tarihin gecikirse kan testini yaptır mutlaka bir de korunma yöntemini değiştirme zamanı gelmiş sanırım :cokkomik:

Yok artık çocuk istiyoruz ekimden sonra çalışmalara başlıycaz bakalım ilacın etkiside geçmiş olur inşallah :uzgun:

ben o ilacı bile duymadım çok mu cahilim neyim

yok ne cahili tatlım sivilcen yoksa duymamışındır :kahkaha:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar