Hamilelikte oje sürmek zararlı mı

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Hamilelikte oje sürmek zararlı mı

Hamilelikte en çok merak edilen sorulardan birisi de "Hamilelikte oje sürmek zararlı mı?".

attachment.php


Hamilelikte oje sürmek, oje çıkarıcısı kullanmak bu ürünlerin içinde bulunan tolüen (yanıcı hidrokarbür), formaldehit ve fitalat gibi kimyasal bileşenler nedeniyle fetüse zarar verebilir, yavaş büyüme, zihinsel gelişim sorunlarına yol açabilir. Bu konuda yapılan çalışmalar sonucunda yayınlanan araştırmalarda, anne karnındaki bebekleri kozmetik kimyasallara karşı en yüksek oranda korumak gerektiğinin altı çizilmektedir.

Tolüren: Oje çıkarmaya yarayan aseton gibi kimyasalların üretiminde kullanılan ve Güney Amerika'ya özgü Tulu ağacından elde edilen, renksiz ve berrak bir madde olan tolürene maruz kalmak sinir sistemine zarar vermektedir. Hamilelikte yüksek düzeyde tolürene maruz kalmak fetüste, aralarında zihinsel gelişim sorunlarında bulunduğu doğum kusurlarına neden olabilmektedir.

Formaldehit: Oje ve diğer kozmetik ürünlerde koruyucu madde olarak kullanılan formaldehit günümüzde sağlık kurumlarının baskısıyla kozmetik ürünlerden çıkarılmaya başlanmıştır ancak hala bazı markalar bu bileşeni ürünlerinde kullanmaktadır.

Fitalat (Pitalik): Oyuncaklar, gıda paketleri, vinil döşeme, oje ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan fitalat'ın hamilelikte zararları üzerine kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte özellikle anne ve bebek sağlığı alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları bu bileşeni içeren kozmetiklerin kullanımını önermemektedir.

kadin&kadin
 

Ekli dosyalar

  • hamilelikte_oje_surmek_zararli_mi_1.jpg
    hamilelikte_oje_surmek_zararli_mi_1.jpg
    20,6 KB · Görüntüleme: 143

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bende hamişken oje kullandım..
Süsümden bir şey eksik etmedim..
Bir problem olabileceğini sanmıyorum:kokos:
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ben ilk hamileligimde de simdiki hamileligimde kullaniyorum. :benmi:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst