Hamilelik cinselliğe mola mı verdiriyor?

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
"Hamilelikte cinsel ilişki yaşamalı mıyım, bebeğe zararı olur mu?" sorularıyla sıkça karşılaşıyoruz. Hamileler bu dönemde ne yapmalılar, nelerden sakınmalılar? İşte cevaplar!

Gebelikte cinsel ilişki

- Gebelikte cinsel istek artışına rağmen, cinsel ilişkinin rahim ağzının açılmasını kolaylaştıracağı ve erken doğuma neden olacağı, damarların açılıp kanayacağı, erkek cinsel organının bebeğe zarar vereceği düşünülerek cinsellikten kaçınılır.

- Cinsel ilişkide orgazm oksitosin salgılanmasına neden olsa da erken doğuma sebeb olmaz. Hatta bazı çalışmalar ilişkide orgazm sırasında çocuk hareketleri ve kalp hızında düzenli artışlar saptanmıştır.

- Hamilelikte cinsel ilişki bebeğe zarar vermez, erkek cinsel organın bebekle fiziksel bir teması olması tıbben mümkün değildir ve cinsel birliktelik çocukta bir sakatlığa neden olmaz.

- Gebeliğin ilk 3 ayında genelde halsizlik, uykuya meyil, bulantı kusma cinselliğe ilgi azalmasına yol açar. İkinci 3 ayda cinselliğe ilgi artarken, son 3 ayda cinsel haz kalitesinde artma olduğu halde büyümüş karnın getirdiği hareket kısıtlığı ve endişeler cinsel ilgide azalma yaratır.

Hamilelikte cinsel ilişki hangi durumlarda yasaktır?

- Düşük tehlikesi varlığı

- Sebebi açıklanamayan vajinal kanama

- Gebelik kesesinin erken açıldığı, suların erken gelebilmesi durumu

- Erken doğum tehlikesi

- Partnerin cinsel temasla buluşan hastalık taşıyıcısı olması

- Gebede aktif kondilom-hpv lezyonların varlığı

- Çoğul gebeliklerde son 3 ay

- Tekil gebeliklerde son 1 ay

Gebelikte cinsellik için dikkat!

- Yasak olduğu durumlarda ilişkiye girmemek gerekir.

- Cinsel ilişki sonrası az da kanama olsa doktorunuza haber edilmesi gerekir.

- Gebelikte cinsel ilişki sayısında kısıtlama yoktur. Fakat aşırıya kaçmamak gerekir.

- Gebelikte seks için önerilen cinsel pozisyonlarda ilişkiye girilmeye özen gösterilmelidir.

Alıntıdır!

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
valla eşime dedim eğer hamilelikte bişey olur ilişki yasak olur kendini tutamaz beni aldatacaksan ömür boyu çocuk yapmayalım erkekler en çok hamilelik dönemlerinde aldatırmış valla boşarım seni çocuk filan göremezsin dedim:kptmya: o da saçmalama öyle şey mi olur sonuçta ikimiz istiyoruz çocuk olmasını evlenmeden önce nasıl duruyosam dururum dedi :ilknur: ama inşallah bi sorun olmaz herşey normal seyrinde gider

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Valla bizi etkilerse en çok psikolojik etkiler zaten. Umarım ciddi bir sorun oluşturmaz. İlknur bende senin gibi sordum eşime :kptmya: Ve de dedim:gul:

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Evet; ama tehdit ettim yani, yaparsa da kendi bilir -kizgin

G

guzelcem

Misafir
İrkek milletin gazabına uğratmasın :( nefis herşeye mahkum etdirir:( nefislerine yenik düşürmesin ALLAH .. emeğine sağlık canısı.

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Yaw 2 ay oldu bizimde yapamıyoruz :kptmya::kptmya:

3 ayı atlatayım da öyle başlarız sanırım :ilknur::ilknur:

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
lilavinda dedigi gibi doktor bi sakinca gormuyosa,yapin anacim,,,

amaa yapacam diyede akrobat gibi hareketler cekmiyeceksin,,,,nolur nolmaz,,,,,,,,

_aymer_

Yeni Üye
Tepki
8
Zaten halsizlik ve mide bulantısı vardı ama erkeklere "hayııırrr" da diyemiyosun.

Doktorum haftada 1'i geçmesin deyince bi sorun mu var diye endişelendim ama hiçbir sorun yokmuş çok şükür. Sadece tedbirmiş.

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
Yaw 2 ay oldu bizimde yapamıyoruz :kptmya::kptmya:

3 ayı atlatayım da öyle başlarız sanırım :ilknur::ilknur:

arinam daha önce düşük gibi kötü bir deneyim yaşayanlar diğer hamileliğinde aynı şeyler yaşama korkusuyla etkileniyor psikolojik olarak ,kendim yaşadım biliyorum bunu ,sen de yaşadığın için korkup etkilenmen doğal ,doktorunuz birşey önermiştir daha zararsız bir şekilde :zonk:üff daha ne diyeyim anacım anla işte:deli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar