Hamileliğin süper yiyecekleri!

nar-ı beyza

Daimi Üye
Katılım
15 Ekim 2012
Mesajlar
1.174
Tepki
1.230
Puan
113
Konum
ŞANLIURFA
:gulbis::gulbis::gulbis:
Kuru kayısı

Bir avuç kuru kayısı günlük demir ihtiyacının %10’unu karşılar.ayrıca hamilelikte hassas hale gelen bağırsaklarınızı da korur. Zengin folik asit, potasyum, kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır.

Karbonhidratlar

Ekmek, makarna ve patates. Karbonhidrat zengini olan bu besinler size enerji verecektir. Günde 6 porsiyon karbonhidrat tüketin.

Mısır gevreği

Vitamin ve folik asit yönünden zenginleştirilmiş mısır gevreklerini tercih edin. Günde bir kasede 100 mcg folik asit bulunur.

Muz

Potasyum hazinesi muz, vücutta sıvı tutulmasını önler. Ayrıca uykusuz geceler için de birebirdir.

Süt ve süt ürünleri

En büyük kalsiyum deposu süt ve süt ürünleri bebeklerin kemik gelişimi için çok önemlidir. Günde 3 porsiyon az yağlı süt veya süt ürünü tercih edin.

Tofu

Et yemeyenler için protein almanın en lezzetli yollarından olan tofu, kalsiyum, demir, magnezyum, A vitamini ve K vitamini açısından da zengindir. Bu vitamin ve mineraller özellikle doğumdan sonra kanın pıhtılaşması için çok önemlidir.

Çilek

C vitamini açısından zengin çilekte beta karoten, folik asit ve potasyum da bulunur. Çileği demir içeren bir besinle birlikte tercih ederseniz, içindeki C vitamini demir emilimini destekleyecektir.

Brokoli

Kalsiyum, kemik gelişimi için gerekli olan magnezyum ve folik asit açısından zengindir. Besin değerlerini korumak için suda haşlamak yerine buharda pişirmeyi tercih edin.

Yumurta

İyi pişirilmiş yumurta demir, protein ve B12 vitamini açısından zengindir. Vücudumuzdaki hücrelerin gelişimi için önemlidir.

Ay çekirdeği

Ay çekirdeği, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca magnezyum, A,B,D,E ve K vitaminleri, kalsiyum, demir, potasyum ve çinko da içerir.

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst