Hamilelerde tehlikeli çılgınlık!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.532
Puan
113
Konum
İstanbul
images
images
images
images


Tehlikeli çılgınlık!

İsviçre gazetesi Blick, ünlü yıldızların ve top modellerin vücutları bozulmasın diye 9 ayı tamamlamadan 8’inci ayda sezaryenle doğum yaptığını yazdı. Habere göre ünlüler, bu sayede kısa sürede eski formlarına kavuşuyor. 8’inci ayda doğum yapan ünlüler arasında model Miranda Kerr (29), Angelina Jolie (36), Nicole Kidman (45) gibi yıldızlar yer alıyor. Son olarak 3 gün önce ikinci kez anne olan 31 yaşındaki Victoria’s Secret modeli Alessandra Ambrosio da hamileliğinin 8. ayında sezaryenle doğum yaptı. Bir röportajında vücuduyla para kazandığını söyleyen Ambrosio, doktoruna danışarak 8 aylık hamileyken doğum yaptığını itiraf etmişti. Ambrosio “8’inci aydan sonra bebek fazla gelişmiyor buna rağmen karın büyümeye devam ediyor” demişti.


* Miranda Kerr, oğlu Flynn’ı dünyaya getirdikten 2 ay sonra dümdüz bir karınla podyumlara geri dönmüştü.

UZMANLAR NE DİYOR?

‘BEBEĞİN BEYNİ VE AKCİĞERLERİ YETERİNCE GELİŞMEMİŞ OLABİLİR’

* MALTEPE Üniversitesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Bozkur:

“8 aylıkken doğum çok yanlış olur. Bebeğin beyni ve akciğerleri yeterince gelişmemiş olabilir. Biz ancak anne karnında birtakım problemler varsa, bebek açısından risk oluşturuyorsa en erken 2 hafta kala bebeği sezaryenle alıyoruz. Eğer anne diyabet hastası veya ağır tansiyon hastasıysa ve bebek açısından risk oluşmuşsa zorunlu olarak bebeği erken alabiliriz. Ama estetik kaygıyla bebeği anne karnından erken almak oldukça yanlış olur. Zaten karın çevresindeki çatlaklar 4’üncü-5’inci ayda başlıyor. 8 aydan sonra karın en fazla 5 santim daha büyüyor. 5 santimin yaratacağı etki nedir ki? Estetik açıdan da anne için bir değişiklik yaratmaz.”

"HEM DOĞAYA AYKIRI HEM ETİK DEĞİL"

* İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Cemil Akgül:

“Bir bebeğin anne karnında olma süresi 281.5 gündür. Gebelik süresinde bebek meyve gibi olgunlaşır. 37. haftada akciğerler ancak olgunluğa erer. Bebek, sağlık sorunu yoksa, suyu gelene kadar anne karnında kalmalıdır. Aksi durum, hem doğaya aykırı hem de etik değil. Bebek, son haftalarında maksimum kilo almaya başlar. Bebek haftada 200-250 gram alırken annenin de kilosu artar. Annenin görüntüsü nedeniyle çocuk, zamanından önce alınamaz.”

Habertürk
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Güzellik mi?Bebeğimin sağlığı mı? :dusun:


Hiçbirşey bebeğimin sağlığından daha değerli olamaz.Allah bu süreci 9 ay olarak uygun gördüyse vardır bir hayrı.Güzellik için daha doğrusu doğumdan hemen sonra forma dönebilmek için bu saçma şeyi yaptırmak bence saçmalıktan başka birşey değil.

3 ayı doldurduktan sonra çoğu insan eski formunu geri kazanıyor zaten.Tek önemli olan yediklerimize dikkat etmek,bol su tüketmek ve hareket halinde olmak.


Şahsen ben bebeğimi bile bile hiçbir sorun yokken 8 aylık iken doğurmazdım :2:
 
H

Hera

Misafir
Enteresan pek inanmıyorum ben bu tür haberlere açıkçası İtibar Etmiyorum SpeküLasyon dan öte oLamaz bu kadar basit değil bu işler 8 ay karnında tutacak 1 ay kala aldıracak falan filan bizdeki aklın ötesi o annelerde mevcut zaten bizler bukadar düşünüp kafa yoruyorsak onlarında kendi akılları hissiyatları 1 Aya dayaLı oLamaz Şahsen...
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
bebeklerine yapilan bir haksizlik bu bencillik madem vucutlarinin bozulmasindan korkuyolar niye hamile kaliyolar madem hamile kaldilar son bir aydan mi korkuyolar
Allah hikmetsiz is yapmaz 9 ay kalmasinda vardir bir hikmet muhakkak 8 aylikken dogmasi gerekseydi o zamana tayin ederdi Rabbim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst