Halka Tatlısı Tarifi

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
GEREKLİ MALZEMELER

3-4 tane yumurta
2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 gram margarin
1 çay kaşığı irmik
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta

Şerbeti için

1 dilim limon
3,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su

halka-tatlisi.jpg


Toz şeker, su ve limonla şerbet hazırlayıp soğumaya bıraktıktan sonra hamuru için su, yağ, tuz, toz şeker tencereye konulup yağ eriyinceye kadar karıştırılır. Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırarak 3-4 dk. pişirilip soğutun, parmak dayanacak sıcaklığa geldiğinde teker, teker 3 tane yumurtayı kırıp elinizle karışmasını sağlayın, irmik ve nişastayı da ekleyerek iyice karıştırın şanti torbasına doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır. Hamurlar soğuk yağın içine konulup kızartılır. (Özellikle yağ soğuk olmalı.) İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğuk olmalıdır. Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır. 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir. Bekletmeden tüketilmelidir ertesi günde yumuşayabilir…

Afiyet Olsun~~
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
:1: Evde yapıp denemedim ama dışarıdan alıp yemişliğim vardır :hihi: Aşırıya kaçmadan tüketiyorum :hihi: Bu tatlının kötü olma ihtimalı bence yoktur mavişboncuğum.Sanırım ben evde yapmayı göze alamam.Bütün yaptıklarımı yemek isteyebilirim :1:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst