Hafta Sonu Donacağız!

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak.

Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışlar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğusunda görülecek yağışların, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı, Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda 3 ila 5 derece azalacak.

Rüzgarın, batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta, batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, sabah saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. (3)

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Buzlanma ve don olayı bekleniyor. (0)

İzmir: Parçalı bulutlu (8)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu (14)

Antalya: Parçalı bulutlu (16)

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. (4)

Erzurum: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (0)

Van: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (2)

Diyarbakır: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu (7)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Tekirdağ, Balıkesir ve Kırklareli çevrelerinin kar yağışlı geçecek. Rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar, kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve doğusu ile Eskişehir çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar, bölgenin batısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların, sabah saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar, kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görülecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu. Akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur, yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. - Ankara
 
OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden


5 günlük haritalı hava durumu takvimi
5-gunluk-haritali-hava-durumu_24374_b.jpg


28.01.2012/ Cumartesi
5-gunluk-haritali-hava-durumu_63109_b.jpg


29.01.2012/ Pazar
5-gunluk-haritali-hava-durumu_67821_b.jpg



30.01.2012/ Pazartesi
5-gunluk-haritali-hava-durumu_70623_b.jpg

31.01.2012/ Salı
5-gunluk-haritali-hava-durumu_58639_b.jpg

01.02.2012/ Çarşamba
5-gunluk-haritali-hava-durumu_75977_b.jpg

alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst