Hafif Makyajda Pudra Kullanımı

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.652
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Hafif Makyajda Pudra Kullanımı

Pudra cilt makyajını sabitlemekte, cildin fazla yağını emmekte ve ürünün çizgilere birikmesini engellemekte başvurabileceğiniz en etkili çözümlerden. Ancak hafif bir makyajda fazla pudra kullanımı hem makyajınızı daha abartılı gösteriyor hem de nemli, doğal bir cilt görünümünden hoşlanıyorsanız cildinizi fazlasıyla matlaştırıyor. Hafif makyaj yapmak isteyip pudranın tüm artı özelliklerine ihtiyaç duyanlardansanız bir araya getirdiğimiz ipuçlarına göz atın.

1.jpg


Sınırlı Alanlar

Hafif makyajınız için tüm yüzünüzü pudrayla kaplamak pek de doğru bir hamleye benzemiyor. Bu yüzden parlamadan şikayetçi olduğunuz veya fondöten-kapatcının birikmeye meyilli olduğu çizgilere nokta atışı uygulama yapın. Nemli görünümlü bir cilt için özellikle yanaklar, elmacık kemikleri ve burun köprüsüne pudra kullanmamaya özen gösterin.

2.jpg


Mini Fırça

Detaylı ve hafif bir uygulama için klasik, dev pudra fırçanızı geride bırakın. Mini boy fırçalarla nokta atışı uygulama yapabilirsiniz. Aydınlatıcı fırçaları ya da crease fırçaları bu detaylı uygulama için biçilmiş kaftan. Daha az ürün kullanan ve kontrollü bir uygulama sağlayan duo-fiber fırçalar da hafif pudralama için oldukça etkili.

3.jpg


Doğru Pudra

Yoğun pigmentli veya geride kalın bir tabaka bırakan ürünler hafif makyajınızda pudra kullanırken uzak durmanız gerekenlerden. Ultra ince öğütülmüş, ciltle anında bütünleşen pudralar ilk tercihiniz olmalı. Ayrıca kullandığınız pudranın transparan bir formül olması da yokmuş gibi bir makyaj için tercih edebileceklerinizden.

Ufak bir not: Eğer loose pudra kullanıyorsanız fırçanızdaki fazla ürünü silkelemeyi unutmayın. Loose pudralarda acemiyseniz ortalığı daha az dağıtan ve daha kontrollü sıkıştırılmış pudralara yönelin.

4.jpg


Alternatif Yardımcılar

Pudrayı minimal kullandınız, ancak yine de yağlı cildinizden de şikayetçiyseniz gün boyu ekstra parlaklıktan kurtulmak için pudra yerine alternatif çözümlere başvurabilirsiniz. Cilt yağını emen kağıtlar, nemli yerine kadife bitişli ya da kalıcı fondötenler pudrasız yaz makyajınızda kullanabileceğiniz diğer yardımcılardan.​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst