Hafif Bir Baklava...

lady_pacino

Aktif Üye
Katılım
28 Aralık 2009
Mesajlar
63
Tepki
134
Puan
33
Yaş
40
Konum
İSTANBUL
baklava.jpgGörüntü008fgjgh.jpg

Mermer mutfak tezgâhı veya pürüzsüz tahta masa üzerine 800 gr. ekstra unu tepeleme döküp ortasını havuz gibi açın. İçine 300 gr. (yaklaşık 1.5 su bardağı) su, 5 gr. tuz ve 3 adet yumurtayı koyun; karışımı içten dışa doğru yoğurarak hamur tutun.

Hamur sert gelirse, biraz daha su katılarak yumuşatılabilir..bu şekilde içten dışa doğru iyice bastıra bastıra yoğrulur.en az hamur 3 saat bekletilirki kolay açılsın.sonra 20 tane beze haline getirin.önce 20 bezeyi 60 cm.kadar açıp aralarına nişatsa serpilir kenarda 20 dk bekletilir sonra 2 tane bezeyi önce biraz merdane ile açıp sonra arasına yeterli miktarda nişasta serperek üstüste koyup incecik açılır.. böylece 10 tanesini açtıntan sonra arasına fındık yada ceviz serpilir(300 gr).sonraki 10 bezede bu şekilde incecik açılır ve her 2 katta bir tereyağ serpilir.

250 gr. tereyağını(sadeyağ) eritip üzerinde boş yer kalmıcak kadar dökün ve düzgünce dilimleyin 200 derecedeki fırına sürüp kızarana kadar pişirin.piştikten sonra soğutmadan şerbetliyoruz..ve istendiği gibi süslenir ben fıstık koydum..

Şerbeti için:7 bardak su,6 bardak şeker,yarım limon suyu.su ve şekeri kaynatıyoruz indirmeden 5 dk önce limonu sıkıyoruz içine..NOT:baklava sıcak şerbetin sıcaklığı baklavadan biraz daha az olucak.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.922
Tepki
67.180
Puan
113
Yaş
34
Konum
kocaeli
ellerine saglık bitnm cok güzel görünüor -hmm
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.769
Tepki
84.389
Puan
113
Konum
İstanbul
Mükemmel ne diyeyim not aldım fırsatım olunca denemek istiyorum ellerine sağlık...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst