Güzellik Uzmanı Meslegi Nedir? Güzellik Uzmanı hakkında,Nasıl Güzellik Uzmanı Olurum

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
GÜZELLİK UZMANI


TANIM

Kozmetik bilim ve teknolojisinden doğru bir şekilde yararlanarak cildi ve vücudu daha sağlıklı daha güzel daha genç göstermek için gerekli araç ve makineleri doğru ve bilinçli bir şekilde uygulayan kişidir.

GÖREVLER

- Cildin yapısını inceler türünü tespit eder ihtiyacını belirler - Cildi buhar süt tonik ve losyonlar kullanarak temizler bakımı yapar - Kan dolaşımını sağlamak ve gözenekleri açmak için çeşitli maskeler uygular - Yüzdeki kırışıklıkları giderici işlemler yapar - Yüz ve vücuttaki istenmeyen tüyleri alır - Tırnak bakımı yapar vücuda ve yüze masaj uygular - Yüz şekillerine uygun gece ve gündüz makyajı yapar - Bölgesel zayıflama programları uygular.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER

- Elektrodyon - Yüksek frekans aletleri - Epilasyon aleti - Manikür pedikür aletleri - Masaj aletleri - Her türlü cilt bakım ürünü vb.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Güzellik uzmanı olmak isteyenlerin; - Ellerini ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen - Görme duyusu gelişmiş - Estetik görüş sahibi - Yenilikleri izleyebilen - Sabırlı titiz ve dikkatli - Uzun süre ayakta durabilecek kadar bedence dayanıklı kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Güzellik uzmanları güzellik salonlarında görev yaparlar. Ortam temiz sakin genellikle hoş kokulu ve sterildir. Güzellik uzmanları müşterileri ile iletişim halinde çalışırlar ve pazar günü dışında haftanın her günü görev yaparlar. İş genellikle ayakta yürütülür.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

- Meslek elemanlarının güzellik salonlarında kuaför salonlarında cilt bakım salonlarında mankenlik ajanslarında sinema ve televizyon stüdyolarında büyük otellerde kozmetik sanayiinde güzellik malzemesi satan ve pazarlayan işyerlerinde çalışma olanakları vardır. - Bu meslekte genellikle kadınlar çalışmakta olup oranı %90 dolaylarındadır. - Meslek elemanları kendi işyerlerini açabilirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Bu mesleğin eğitimi; Anadolu kız meslek/Anadolu meslek liseleri kız meslek/meslek liseleri ve çok programlı liselerin Cilt Bakımı ve Kuaförlük Alanı Cilt Bakımı dalında Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitülerinde ve pratik kız sanat okullarında ayrıca özel kuruluşların açmış olduğu özel kurslarla verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

Anadolu meslek/Anadolu kız meslek liselerinde liselerin Cilt Bakımı ve Kuaförlük Alanı Cilt Bakımı dalına girebilmek için ilköğretim okulu mezunu olmak ve Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nda başarılı olmak gerekmektedir.

- Kız meslek/meslek liseleri çok programlı liseler ile kız teknik öğretim olgunlaşma enstitülerine girmek için ilköğretim okulu mezunu olmak zorunludur. - Pratik kız sanat okullarında ve Özel kurslarda eğitim görmek girebilmek için ilköğretim çağı dışında olmak gereklidir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

- Anadolu kız meslek/Anadolu meslek liselerinde eğitim süresi bir yılı yabancı dil hazırlık olmak üzere 4 yıldır. Kız meslek/meslek liseleri ile çok programlı liselerde 3 yıl Kız teknik öğretim olgunlaşma enstitülerinde ise 2 yıldır. - Eğitim süresince genel kültür ve meslek derslerini birlikte almaktadırlar. - Uygulama atölye ve işletmelerde verilmektedir.

MESLEKTE İLERLEME

Güzellik uzmanlığı mesleğinde ilerleme ve yükselme birikim ve deneyim ile olabilmektedir. Meslek liselerinin “ Kuaförlük ve Cilt Bakımı” alanından mezun olanlar istedikleri taktirde Cilt Bakımı ve Güzellik Kozmetik Teknolojisi Kuaförlük Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler. Meslek liselerinin “Kuaförlük ve Cilt Bakımı” alanından mezun olanlar üniversitelerin “Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği” lisans programını tercih etmeleri durumunda ek puan almaları nedeniyle diğer bölümlerden mezun olanlara göre öncelikle yerleştirilmektedir. BENZER MESLEKLER: Kuaförlük Masörlük.

BURS KREDİ VE ÜCRET DURUMU

- Beceri eğitimi sırasında öğrenciler işletmelerden asgari ücretin % 30′undan az olmamak üzere ücret alırlar. - Kazanç meslekteki birikim başarı kişisel özellik işyeri bulunulan yer ve bölgeye göre değişmekle birlikte ortalama olarak asgari ücretin 2 ila 5 katı arasındadır. Kendi işyerinde çalışanların gelirlerini ortaya koyabilmekse oldukça zordur. Ayrıca müşteri sayısına göre prim de alınabilmektedir.
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Bilgi için teşekkürler bitanem,amcamın kızı güzellik uzmanıydı,kendi dükkanı da vardı ama evlenince kapattı:dertli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst