Güzelleşmek uğruna sağlığınızdan olmayın!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Biz kadınların daha güzel görünmek, daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için yapmayacağımız şey yok! Uğruna bir servet harcayabileceğimiz kozmetik ürünleri kullanmak gibi... Ancak, kozmetik ürünleri seçerken markasına, ambalajına ya da fiyatına bakmaktan ziyade ne gibi yan etkileri olabileceğine dikkat etmeliyiz. Çünkü yapacağımız yanlış seçim; kozmetik tahammülsüzlüğü, ciltte hassasiyet, egzama, akne ve renk değişikliği gibi can sıkıcı sonuçlar doğurabilir.

cilt_20bakimi.jpg


Cilt uzmanları krem satın almadan önce cilt analizi yaptırmayı öneriyorlar. Ayrıca, kozmetik ürünleri kullanırken, çok basit ama yararlı sonuçlar doğuracak kuralları da uygulamalıyız.

Cilt tipinize uygun kozmetik kullanın
Günlük hayatımızın vazgeçilmezleri olan kozmetiklerden bazıları cildimizde oluşabilecek zararları onarmayı ve cildin yaşlanma belirtilerini geciktirmeyi hedefliyor. Ancak, bu hedeflere ulaşabilmek için doğru seçim yapmak, cilt tipine uygun ürün kullanmak gerekiyor. Kendi kendinize cilt tipinizin hangi kategoride olduğuna karar vermeniz güç. Bu nedenle bir dermatoloğa başvurup cilt analizi yaptırmanız çok yararlı olur.

Cildiniz yağlıysa cildi kurutucu ve su bazlı ürün seçmeniz, kuruysa da alkol içermeyen nemlendirici ürünleri tercih etmeniz gerekiyor.

Yan etkisi olan ürünü terk edin
Bazı kozmetik ürünler cildinizde yan etkiler göstererek kozmetik tahammülsüzlüğü, ciltte hassasiyet, egzama, akne, deride renk değişikliği gibi sonuçlar doğurabilir. Çok nadir de olsa bazen ürünün kana geçmesinden kaynaklanan sistemik yan etkiler de oluşabilir.

Bunun için aynı anda pek çok kremi uygulamaktan kaçının. Böylece, eğer cildinizde bir sorun olursa, sorun yaratan ürünün hangisi olduğunu anlamanız daha kolay olur.

Kozmetik tahammülsüzlüğüne dikkat!
Ciltte yanma, batma, sızlama ve gerginlik gibi bulgularla kendini gösteren kozmetik tahammülsüzlüğü, kozmetik ürünün her uygulanmasından sonra oluşur. Duyu sinirleri hassasiyetinden dolayı oluşan kozmetik tahammülsüzlüğü sorunuyla karşılaşıyorsanız; alkol, A vitamini, alfa hidroksi asit gibi cildi tahriş eden ürünleri kullanmamanız gerekiyor. Bunlar yerine hassas ciltler için hazırlanmış temizleyici ve nemlendiricileri tercih etmelisiniz.

Egzamaya karşı yama testi yaptırın
Ürünün içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı cildinizin gösterdiği tepkiden dolayı alerjik egzama sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

Herhangi bir ürünü kullandıktan sonra cildinizde kızarıklık, kaşıntı, sulantı ve su dolu kabarıklık gibi belirtiler gözlemlerseniz, egzamaya neden olan maddenin tespiti için dermatoloji uzmanına başvurarak yama testi yaptırın. Test sonucunda saptanan alerjik maddeyi içeren kozmetikleri hayatınızdan çıkarın.

ac6bc4c234dd6c2dd6ffad11a3bf400b_1270288127.jpg


Etiketi dikkatli okuyun
Önceden alerjik reaksiyon gösterdiğiniz ve doktorunuz tarafından alerjiniz olduğu tespit edilen maddeyi içeren kozmetik ürünleri almamalısınız. Bunun için, yeni kozmetik seçiminde etiketi dikkatli okuyun. Aldığınız kozmetik ürünlerin etiketlerini saklayın.

Göz çevrenize göz kremi sürün
Bazen elimize geçen herhangi bir kremi, kokusu ya da kıvamı hoşumuza gittiği için yüzümüze sürebiliyoruz. Bu yanlışa sakın düşmeyin! Her ürünün kullanım amacı farklı ve içerikleri buna göre belirleniyor.

Özellikle göz çevresine hassasiyet gösterin. Göz çevresi için hazırlanmış ürünler dışındaki kozmetikleri gözünüzün etrafına uygulamayın.

Son kullanma tarihine dikkat edin
Kozmetik ürünleri nasıl kullandığınızın yanı sıra nasıl sakladığınız da önemli. Bir kere hiçbir ürünü kapağı açık bırakmayın. Aksi takdirde havayla temas eder ve bakteri oluşur.

Onlarca krem arasında bazılarına bir türlü sıra gelmiyor ya da bazılarını daha az kullandığınız için uzun süre bitmiyor olabilir. Ancak, ürünlerin son kullanma tarihine bakmayı ihmal etmeyin. Renk, kıvam, koku değişikliği olan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kesinlikle kullanmayın.

Parfüm cildinizi lekelendirmesin
Kozmetiklerin içinde bulunan bazı maddeler güneş gören alanlarda ultraviyole ışınlarıyla kimyasal reaksiyona girerek ciltte tepkiye neden olabilir.

Parfümler, bergamot yağı ve tıraş losyonları bu tepkilere neden olabilecek kozmetik ürünlerinden. Ciltte kızarıklık, su toplaması ve renk artışı gibi bulgular gözlemlediğinizde ürünü kullanmayı bırakın ve dermatoloji uzmanına başvurun.

Kozmetiklerinizi başkasıyla paylaşmayın
Evet, paylaşmak güzel şey, ama kozmetik ürünleri değil! Kozmetiklerinizi başka biriyle ortak kullanmayın. Ortak kullanım enfeksiyon oluşumunu kolaylaştırır.

Makyaj fırçalarınızı sık sık temizleyin. Makyaj uzmanına makyaj yaptıracaksanız, kendi ürünlerinizi yanınızda götürün. Veee, tabii asla ama asla makyajınızı temizlemeden uyumayın!

Alıntıdır!
 
G

guzelcem

Misafir
Emeğine sağlık canısı çok önemli bilgiler canısı...-alkis-ciko:cicek::cicek::basakk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst