Güzel Eller İçin Pratik Öneriler

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Yumuşacık ve pürüzsüz ellere kavuşmanız için fazla para harcamanıza gerek yok. Evde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemlerle, güzel ve bakımlı ellere sahip olabilirsiniz.

pamuk-eller-200.jpg


Gün boyunca ellerinizi ne çok kullandığınızı bir düşünün. Bu, onların kolayca yıpranmasına neden oluyor. Ellerinize, en az vücudunuzun diğer bölgelerine gösterdiğiniz hassasiyeti göstermelisiniz. Güzelliğinizi bakımlı ellerle tamamlamak istiyorsanız, işte yapmanız gerekenler...

İyice yıkayın

Ellerinizi yıkamak için yumuşak ve arındırıcı özelliğe sahip bir sabun satın alın. Ancak
ellerinizi çok sıcak suyla yıkamamaya dikkat edin. Böylece ellerinizin hızlı yaşlanmasını
ve tahriş olmasını engellemiş olursunuz. Ayrıca ellerinizi sert bir havluyla kurulamamaya da özen gösterin.

El maskesi yapın

Maskeyi uygulamaya başlamadan önce, ellerinizi bir süre ılık suda bekletin. Yumuşadıklarını hemen fark edeceksiniz. Ardından cilt tipinize uygun olarak seçtiğiniz maskeyi uygulayın. Bir süre bekledikten sonra elleri iyice yıkayın, işlem bittiğinde tüm kirlerin ve pürüzlerin arındığını göreceksiniz.

Kremlerden yardım alın

Ellerinize her yıkamadan sonra, henüz nemlilerken krem sürün. Böylece elinizde oluşabilecek kuruluğa karşı önlem almış olursunuz. Kış aylarında da yoğun olan kremleri tercih edin. Cildiniz gergin ve kuruysa, içerisinde gliserin bulunan kremler size yardımcı olabilir. Bilek bölgenizden başlayarak parmaklarınıza kadar, dairesel hareketlerle masaj yaparak kremi cildinize yedirin.

Ölü hücrelere veda!

Bir miktar peeling kremiyle ellerinizi ölü hücrelerden arındırın. Kremi uygularken cildinizin nemli olması şart. Özellikle kuru cilt yapısına sahipseniz, uygulamayı sınırlı sayıda yapmanızda fayda var; işlemi hafta 1-2 defa tekrarlamanız yeterli olacak. Peeling uygulaması sonrasında, ölü derinin yok olduğunu, yeni ve daha sağlıklı bir cildin ortaya çıktığını göreceksiniz. Üstelik peeling sayesinde güneş lekelerinden ve ellerinizde oluşan kırışıklıklardan da kurtulabilirsiniz.


ALINTIDIR!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Özellikle ev işleriyle uğraşan kadınların elleri çok sık su ve deterjanla temas eder, bu da tahriş olmalarına yol açar.

Güzellik salonlarında uygulanan el banyoları ve kompresler, yıpranmış ellerin kendilerini yenileyebilmeleri için ideal bakım yöntemleridir. Fakat bunların dışında evde de uygulayabileceğiniz pratik yöntemlerle ellerinizle barışık olabilirsiniz.

el200.jpg


Masaj yağı

25 gr. vazelin, 25 ml. hintyağı, 10 damla acıbadem yağı, 25 ml. avokado yağı ve 50 ml. jojoba yağını benmari usulü eritip karıştırın ve bir krem kabına aktarın. İki günde bir, temiz tırnaklara bu karışım ile masaj yapın. Tırnaklarınız beslenecek ve daha beyaz görünecektir.

ellerellerleelr.jpg


El masajı

Masaj yapmak istediğiniz elinizi, diğer elinizle sıkıca kavrayın. Serbest elinizin başparmağıyla küçük dairesel hareketler çizerek diğer elinizin yüzeyine masaj yapın. Hareketleriniz canınızı yakmayacak senlikte olmalı.

Parmak aralarına masaj

Bir elinizin baş ve işaret parmaklarını aralayın. Ardından diğer elinizin işaret parmağıyla el ayasından eklem bölgesine kadar dairesel hareketlerle masaj yapın. İşlemi diğer parmak aralarına da uygulayın.

Parmaklarınızı hissedin

Nazik hareketlerle yapacağınız masaj gergin parmaklarınıza iyi gelir. Bunun için bir elinizin baş ve işaret parmaklarıyla diğer elinizin parmaklarına köklerinden uçlarına kadar masaj yapmanız yeterli olacaktır.

El ayalarınızı unutmayın

El ayanıza başparmağınızla dairesel hareketler çizerek masaj yapın. Ardından gerilmiş olan kaslarınıza ve eklemlerinize ritmik olarak basınç uygulayıp gevşetin.

Baskı uygulayın

Masajın sonunda, yoğun dairesel hareketler ve dokunuşlarla tüm el ayanızın ortasına masaj yapın. Tıpkı ayak tabanındaki gibi, bu bölgede de uyarıldığında tüm vücudun gevşemesini sağlayan pek çok refleks noktası yer alıyor.

Esnetin

Her parmağınızı mümkün olduğunca esnetin. El ayalarınızı ters çevirin, parmaklarınızı birbirine geçirin. Ardından el ayalarınızı hafifçe yukarıya doğru gerin. Ellerinizi gevşek bıraktıktan sonra hareketi iki kez tekrar edin.




ALINTIDIR!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst