Güzel bacaklar...

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Bacaklarınızı Baştan Yaratın!

Eskiden imkansız gibi gözüken bacaklarınızı baştan yaratma fikri, uzmanların mini estetik dokunuşları sayesinde artık hayal değil!



Havalar ısınıp nihayet bahar geldi. Kış boyu pantolonların çorapların ardına gizlenen, her türlü bakımı ihmal edilen bacaklar; selülitleri, tüyleri, batıkları, sarkmaları ve irili ufaklı varisleriyle deniz mevsiminden önce bakıma alınacak.

çok değil, 10 sene önce bacak yapısının değişmezliğinden yakınır, egzersizle formu değişmeyecek kalınsa da inceyse de bacaklarımızı kusurlarıyla kabul ederdik. Lazer epilasyon, hem pahalı hem uzun süren bir bacak bakımıydı. Sarkmalar ve gevşek görüntü ise kalın ayak bilekleri gibiydi, değişebileceğine pek ihtimal vermezdik.

ArtPlast Estetik Cerrahi'den Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir; bacak bakımında mini estetik dokunuşlarla, yeni lazer ve radyofrekans sistemleriyle yapısal sayılacak birçok görünümün artık değişebildiğini belirterek; 'Vücutta yapılan uygulamalar içinde; en memnun edici sonuçları bacaklardan alırsınız. Değişeceği aklınıza bile gelmeyen diz kapakları, ayak bilekleri, yürürken sallanacağından korktuğunuz bacak içleri kısa sürede düzeliverir. Bacaklar vücudumuzun yağlarının depolandığı bel ve karın bölgesi gibi incelme tedavilerine direnç göstermez. Yapılan uygulamaların sonuçları kalıcı ve son derece memnuniyet vericidir' diyor.

Bacaklarımıza krem sürmek ve lazer epilasyon / ağda yapmak dışında ne tür bir bakım yapabiliriz?

Bacak derimiz gövdemiz, yüzümüz, kollarımızdan daha kalın ve dayanıklıdır. Yoksa senelerce ağda yapılan bacakların lekeler içinde ve deforme olduğunu görebilirdik. Bacak bakımında öncelikle tüylerden kurtulmak için klasik ve sir ağda yerine güvenilir bir merkezde uygulanacak lazer epilasyon tercih edilmeli. Lazer epilasyon, tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın tek yoludur. Ayrıca kıl dönmesi, alerji, leke ve siyahlıkların oluşmasını engellemek için kullanacağınız en hijyenik yöntemdir. Nemlendirmek özellikle soğuk havalarda ve sıcak duşlar sonrası ihmal edilmemeli.

Kalın ya da ince bilekler, parantez, asimetrik, gövdeyle orantısız kalınlıktaki üst bacak ya da buruşuk, siyahlaşmış dizler için estetik çözümler var mı?

Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, Vaser Compact Sponge System, Thermage Body gibi yöntemlerle bacaklarda estetik bir görünüm elde etmenin mümkün olduğunu, ancak genelde bacaklardaki estetik sorunun nerede olduğunu hastanın teşhis etmekten çok genel olarak bacaklarını beğenmediğini belirtiyor. özdemir'e göre; düşük kalçalar, çok ince bilekler, kırışık diz kapakları bacakların bir bütün olarak algılanmasını engelliyor ve makyaj ya da aksesuarlarla dikkatleri başka yöne çekmek de mümkün olmadığından göz bacakta direkt kusurlu bölgeye odaklanıyor. Ne yapılırsa bacaklar daha güzel görüneceğine kişiler kendi başına burun ya da meme ameliyatı gibi karar veremiyor. Bu sebeple kişi öncelikle güvendiği bir plastik cerrahtan fikir almalı' diyor.

Bacak estetiğinde hangi sorun için nasıl bir tedavi uygulanıyor?

Bacaklarda en sık rastlanan sorunlar aşırı kalın basenler, bacak içleri, kalın ayak bilekleri, buruşuk ya da kalın diz kapakları ve bacaktan ayrı düşünemeyeceğimiz düşük kalçalar.

Bunlardan kalın basen, bacak içleri ve diz kapağı kenarları için Vaser Compact Sponge System; hemen hiç iz bırakmayan, çabuk iyileşen, iyileştikten sonra sarkma ve dalgalanmaya yol açmayan dünyada en çok uygulanan FDA onaylı bir liposuction uygulamasıdır. Yazın çok sıcak aylar dışında her zaman uygulanabilir, hasta işlemin ardından 3-5 günde sosyal hayatına dönebilir ve 20-30 sonunda denize, havuza rahatlıkla girebilir.Buruşuk dizler, sarkmalar, yer yer gevşemiş ve asimetrik olmuş bacak dokusu cerrahi uygulamalarda germe ameliyatı yapıldığında gözle görülebilir ameliyat izi bırakacağından tercih edilmemekte. Ameliyatsız cilt germe yöntemi olarak FDA güvencesine sahip Thermage Body; tek seansta hiçbir iz, morartı bırakmadığı için kalça ve bacaklarda sıkılaşma ve toparlanma ve gerginlik sağlamak amacıyla kullanılıyor. Tek seans olduğu için bikinisini mayosunu giymeden önce kısa sürede diri bacaklara sahip olmak için birçok kadın Thermage yaptırıyor. Selülit görünümünü de gerileten bu yöntem her yaşta ve kiloda uygulanabiliyor. özellikle çok kilolu olmayan ancak sık sık diyet yapmak, doğum ve hareketsizlikten esnekliği azalan ciltler için yüzde ve vücutta farklı tiplerde Thermage kullanılıyor ve mevsimsiz, tek seanslık bir uygulama oluşu ile sıkça tercih ediliyor.

www.orhanmuratozdemir.com
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
tesekkürler canim cok isterdim orama burama estetik yaptırmayı :dance:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst