Güveçte Türlü

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Güveçte her türlü yemeği inanılmaz çok seviyorum çünkü çok lezzetli oluyor..
Hele annem öyle bir yaparki bu güveçi yemede yanında yat misali inanılmaz lezzetli yapıyor..

Bende geçenlerde pazardan aldığım güveç ile türlü yemeği yaptım,ilk denemeye göre fena olmadı ancak fasulyelerimi difrize atmıştım yazdan çok zor pişti yaaa:uzgun:
attachment.php

Malzemeler:
Taze fasulye
Patates
Patlıcan
Kuşbaşı doğranmış et
Soğan
3 diş sarımsak
Salça
tuz

Yapılışı:
Öncelikle soğanları küp küp doğrayıp kavurduktan sonra etini atıp pişmesini bekliyoruz et suyunu çektikten sonra salçasını katıp fasulyeleri ekliyoruz çünkü bazen benim başıma geldiği gibi geç pişebiliyor,fasulyeler pişme kıvamına gelince diğer mazlemeleride katıp kısık ateşte ağzı kapalı hiç bir şekilde hava almamasını sağlayacak şekilde kapatıp pişmeye bırakıyoruz.(Patatesler çok kolay piştiği için ne kadar geç katarsanız o kadar patateslerin dağılmasını engellemiş olursunuz)
Afiyet Olsun
 

Ekli dosyalar

  • güveç.JPG
    güveç.JPG
    75,7 KB · Görüntüleme: 150

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
ellerine sağğlıı şşahım harika görünüyo bende güveçte yapıılan herşşeyi çok seviyorum sizlere bir tavsiye barbunyayıı hiç güveçte yapmayıı denedinizmi?harika oluyo denemenizi tavsiye ederim şahıım ben güveçte türlü yapıınca patates hariç hepsini çiğğden koyuyorum et dahil öylede çok güzel oluyo et pişşmez diye düşşünmeyin harika ağğıızda dağğıılıırcasıına pişşiyo yaptıığğıın güveç harika görünüyo canıım çekti valla bende bi tabak rica etsem:catalbicak::catalbicak::catalbicak::catalbicak::catalbicak:-alkis-alkis-alkis-alkis-alkis-alkis
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Afiyet olsun şekerler:catalbicak:
Akşama yine güveçmi yapsam aceba-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst