Güveçte Mantar Kebap

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
fc395bf2-b52b-4c84-89cd-df45874ad6d5.jpg


Malzemeler

Yarım kg mantar
Yarım kg kemiksiz tavuk budu (iri kuşbaşı doğranmış)
3 adet domates
2 adet soğan
100 gram tereyağı
3 adet sivri biber
Yarım çay kaşığı karabiber
250 gram hellim peyniri
100 gram taze kaşar peyniri (küp küp doğranmış)

Hazırlanışı

Tavaya tereyağını alın, eriyince yemeklik doğradığınız soğanları sararıncaya kadar kavurun. Doğradığınız biberleri de ekleyip biberler sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri ince ince doğrayıp ekleyin, domates yumuşayana kadar pişirin. Karabiberini katın. Hazırladığınız bu harcı güvecin altına yayın. Üzerine tavukları dizin. Tavukların üzerine saplarıyla birlikte mantarları bütün bütün yerleştirin. Mantarların üzerine kuşbaşı doğradığınız hellim peynirlerini koyun. Hellim peyniri tuzlu olduğu için tuz atmayın. Küp küp doğranmış kaşarları dizin. Güveci ocağın üzerine oturtup fıkırdama sesi gelene kadar pişirin. Daha sonra önceden ısıtılmış 250-300 derece fırında peynirler nar gibi kızarancaya kadar pişirin.

Not: Bu yemeği balıklı, kuzu kuşbaşılı, dana kuşbaşılı ve sade yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst