Günde 30 dakika spor yeterliymiş

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
fft2mm3504437.jpg

Günde 30 dakika spor yeterliymiş

Zayıflamak için her gün 30 dakikalık sporun, 1 saatlik spordan daha etkili olduğu belirlendi. Danimarka'daki Kopenhag Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde 30 dakika spor yapanların, 1 saat sportif faaliyette bulunanlardan daha fazla kilo verdiğini gösterdi

Fazla kilosu olan sağlıklı 60 kişi 13 hafta boyunca izlendi. Katılımcıların yarısı günde 30 dakika, diğer yarısı 1 saat koştu, bisiklete bindi ve kas egzersizleri yaptı. Katılımcılardan, nasıl hissettiklerini, yorgunluk düzeylerini belirlemek için bazı sorulara yanıt vermeleri istendi ve kaç kilo verdikleri hesaplandı.

3 ay sonra sadece yarım saat spor yapanların ortalama 3,5, diğerlerinin 2,7 kilo verdiği görüldü. 30 dakika spor yapanların günün geri kalan kısmı için enerjisinin kaldığı, dolayısıyla bu kişilerin daha dengeli ve sağlıklı hayat sürdüklerini belirten bilim adamları, diğer katılımcıların ise yorgun düştüğünü ve enerjisini tükettiğini vurguladı.

Araştırmacılardan Astrid Jesperson, 30 dakika spor yapan ve daha fazla enerjiye sahip kişilerin merdivenleri kullanabildiğini, köpeğini gezdirebildiğini ya da işe bisikletle gidebildiğini belirtti.
AA

Posta
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst