Güllü Antepfıstıklı Cupcake

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
17769.jpg


Güllü Antepfıstıklı Cupcake

Malzemeler:

Kek İçin:
125 gr. Tereyağ ( oda ısısında )
150 gr. Un
50 gr. Dövülmüş antep fıstığı
150 gr. Toz şeker
2 adet iri boy yumurta
125 ml. Süt
2 yemek kaşığı gülsuyu
Bir çimdik tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzerinin kreması için:

125 gr. Tereyağ
225 gr. Pudra şekeri
1/2 yemek kaşığı gülsuyu
1/4 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Kek :
Fırın 170 derecede ısıtılır, 12 gözlü cupcake tepsisinin içine, kek kağıtları oturtulur.
Un, kabartma tozu, antep fıstığı ve tuz geniş bir kap içinde karıştırılır.

Mikser yardımız ile tereyağ ve şeker, krema kıvamı alıp, rengi açılana kadar çırpılır ve içine tek tek yumurtalar ilave edilir.Mikserin hızı düşürülerek, gülsuyu, unlu karışım ve süt karışıma yedirilir.Karışım, tepsimizin gözlerine, yarısını biraz geçecek şekilde pay edilir ve üzeri kabuk tutup, içi pişene kadar, yaklaşık 25 dak. pişirilir.

Güllü Krema:
Tereyağ ve pudra şekeri, mikserimizde krema olana kadar çırpılır, İçine gülsuyu da ilave edilerek, karışım koyulaşana kadar karıştılır.
Karışıma, gıda boyası, pembe renk alıncaya kadar azar azar eklenir.
Bir sıkma torbası yardımıyla, keklerin üzerine sıkılır.
Startv
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst