Güllü Antepfıstıklı Cupcake
Malzemeler:
Kek İçin:
125 gr. Tereyağ ( oda ısısında )
150 gr. Un
50 gr. Dövülmüş antep fıstığı
150 gr. Toz şeker
2 adet iri boy yumurta
125 ml. Süt
2 yemek kaşığı gülsuyu
Bir çimdik tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzerinin kreması için:
125 gr. Tereyağ
225 gr. Pudra şekeri
1/2 yemek kaşığı gülsuyu
1/4 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Kek :
Fırın 170 derecede ısıtılır, 12 gözlü cupcake tepsisinin içine, kek kağıtları oturtulur.
Un, kabartma tozu, antep fıstığı ve tuz geniş bir kap içinde karıştırılır.
Mikser yardımız ile tereyağ ve şeker, krema kıvamı alıp, rengi açılana kadar çırpılır ve içine tek tek yumurtalar ilave edilir.Mikserin hızı düşürülerek, gülsuyu, unlu karışım ve süt karışıma yedirilir.Karışım, tepsimizin gözlerine, yarısını biraz geçecek şekilde pay edilir ve üzeri kabuk tutup, içi pişene kadar, yaklaşık 25 dak. pişirilir.
Güllü Krema:
Tereyağ ve pudra şekeri, mikserimizde krema olana kadar çırpılır, İçine gülsuyu da ilave edilerek, karışım koyulaşana kadar karıştılır.
Karışıma, gıda boyası, pembe renk alıncaya kadar azar azar eklenir.
Bir sıkma torbası yardımıyla, keklerin üzerine sıkılır.
Startv